Skänninge fritidsgård

Fritidsgården är integrerad i Trojenborgsskolan som är högstadieskolan i Skänninge. Vi har få, enkla och självklara regler. Vi kräver ett schysst uppträdande och att man visar respekt för varandra. Personalen jobbar alltid aktivt med trygghet på fritidsgården. Under skoltid är vår cafeteria öppen för eleverna på "Trojan".

Skolverksamhet

Fritidsgårdens cafeteria fungerar som en mötesplats för eleverna som går på Trojenborgsskolan. Här säljer vi varje dag olika smörgåsar, dryck, yoghurt, frukt och ibland något hembakat.

På raster eller håltimmar kan de som vill aktivera sig med kortspel eller olika sällskapsspel. Det finns också soffor att ta igen sig i innan nästa lektion.

Öppettider under skolverksamheten

Måndag klockan 9-12.30
Tisdag - fredag klockan 9-14

Eftis årskurs 4-6

Alla i årskurs 4-6 är välkomna att delta i verksamheten. Eftis är en öppen verksamhet där barnen kommer till fritidsgården utan föranmälan och utan krav att säga till när de kommer eller går. På fritidsgården finns möjlighet att träffa kompisar och prova på olika aktiviteter.

Öppettider

Måndag till fredag klockan 14.30-16.30

Birger jarls hall

På tisdagar och torsdagar mellan klockan 15-16 har barnen möjlighet att vara i idrottshallen. För att delta i aktiviteten vill vi helst att du ska ha med dig gymnastik kläder för ombyte men det är inget krav. Barnen får själva vara med och utforma och planera delar av verksamheten.

Kostnad

För att låna spel eller delta i de olika öppna aktiviteterna på eftis så är det ingen kostnad. Ibland arrangeras dock olika resor, och då kan det innebära en liten kostnad. Alla som vill följa med får då med sig ett informationsblad hem där vi vill ha målsmans underskrift. I dessa fall går det bra att betala med både kort och kontanter.

Mellanmål

Det finns även möjlighet att köpa lättare mellis varje dag i fritidsgårdens cafeteria för endast 10 kronor.
Melliskort finns också att köpa för 50 kronor som fungerer som ett värdekort.

Ibland kan det finnas något gott hembakat till försäljning.

Kvällar årskurs 7 och äldre

Verksamheten är öppen för alla som börjat i 7:an eller är äldre. Centralt i fritidsgården är den öppna verksamheten som är frivillig och besökarna kommer och går när de vill.

Öppettider

Måndag till torsdag klockan 17.30-21
Fredag klockan 17.30-23

Vill du vara aktiv finns möjlighet till bland annat pingis, biljardspel, innebandy, dart och mycket mera. Självklart kan man komma till fritidsgården för att träffa kompisar, ta en fika eller bara vara.

Dataspel i olika former spelas flitigt i vårt LAN-rum. Självklart håller vi oss till de rekomenderade åldersgränserna. Vi har också olika TV-spel.

Fredagar klockan 20-21 kan du vara med i Birger jarls hall för mer fysiska aktiviteter.

Andra aktiviteter och arrangemang bygger på besökarnas intresse, engagemang och delaktighet, till exempel cafégrupp, tjejgrupp eller killgrupp.

All verksamhet är drogfri och vi tar alltid föräldrakontakt om du kommer påverkad till gården, eller om vi ertappar ungdomen med att röka eller snusa.

Vi har få, enkla och självklara regler. Vi kräver ett schysst uppträdande och att man visar respekt för varandra. Personalen jobbar alltid aktivt med trygghet på fritidsgården.

Gymmet

När du börjat i årskurs 8 är du välkommen att träna i vårt gym. Efter en genomgång i gymmet är det bara att köra igång! Det är gratis att träna hos oss.   

Öppettider på gymmet:
Måndag till torsdag: klockan 17.30-21
Fredag: klockan 17.30-23

LAN-rummet

Om du är intresserad av LAN så kan du komma hit och boka en av våra sex datorer. Det kostar ingenting att vara i LAN-rummet, däremot håller vi hårt på åldersgränserna som är rekomenderade på olika spel.

Personal

Verksamhetssamordnare
Marina Stenberg

Fritidsledare
Lina Eriksson
Liselott Lindén
Joseph Max
Elin Pettersson
Kalle Pettersson
Ricky Wilzén

Social media
Följ oss gärna på instagram: skgefritidsgard

Kontakt

Skänninge fritidsgård

Telefon: 010-234 58 40

ftgskanninge@mjolby.se

Adress: Ringgatan 15, 596 32 Skänninge

 

Enhetschefer

Britt-Louise Roth och Joachim Thörn

Britt-Louise.Roth@mjolby.se joachim.thorn@mjolby.se


Verksamhetssamordnare

Marina Stenberg

marina.stenberg@mjolby.se

Senast publicerad