Skänninge fritidsgård

Fritidsgården är integrerad i Trojenborgsskolan som är högstadieskolan i Skänninge.
Vi har få, enkla och självklara regler. Vi kräver ett schysst uppträdande och att man visar respekt för varandra. Personalen jobbar alltid aktivt med trygghet på fritidsgården. Under skoltid är vår cafeteria öppen för eleverna på "Trojan".

Uppdatering av fritidsgårdens rutiner i och med Corona.

Efter direktiv har fritidsgårdarna gjort vissa förändringar i sin verksamhet. För att minska smittspridning begränsar vi antalet besökare på fritidsgårdarna. Inför höstterminen har vi, i samråd med utbildningsförvaltningens skolhälsoverksamhet, gjort flera förändringar i våra rutiner för att undvika smittspridning.

Detta gäller tillsvidare:

  • Fritidsgårdarna har öppet enbart för högstadieelever kvällstid. Tyvärr har vi inte möjlighet att släppa in de gymnasieelever som brukar besöka oss, dels för att undvika att det blir fler än 50 personer i samma lokal men också för att våra gymnasieelever går på flera olika skolor i länet. Vi riskerar då en smittspridning mellan olika orter och kommuner.
  • Endast besökare från orten får besöka fritidsgården exempelvis de som bor iSkänninge eller tillhör Skänningeskolornas upptagningsområde är välkomna till Skänninge fritidsgård men ska inte besöka Mjölby eller Mantorps fritidsgård. Samma gäller för Mjölbys och Mantorps upptagningsområden.
  • Onsdagsträffens LSS-verksamhet i Mjölby avgränsas från övrig fritidsgårdsverksamhet
  • Lördagar håller vi stängt
  • 12:an (16+) håller stängt

Vid osäkerhet kontakta fritidsgården

Om du är osäker på vad som gäller för dig eller för din ungdom så är du välkommen att höra av dig till någon av våra fritidsgårdar så reder vi tillsammans ut vad som gäller.

Skänninge fritidsgård 0142-85840

Skolverksamhet

Fritidsgårdens cafeteria fungerar som en mötesplats för eleverna som går på Trojenborgsskolan.
Här säljer vi varje dag olika smörgåsar, dryck, yoghurt, frukt och ibland något hembakat.

På raster eller håltimmar kan de som vill aktivera sig med pingis, kortspel eller olika sällskapsspel. Det finns också soffor att ta igen sig i innan nästa lektion.

Öppettider under skolverksamheten

Måndag klockan 9.00-12.30
Tisdag - fredag klockan 9.00-14.00

Eftis årskurs 4-6

Alla i årskurs 4-6 är välkomna att delta i verksamheten. Eftis är en öppen verksamhet där barnen kommer till fritidsgården utan föranmälan och utan krav att säga till när de kommer eller går. På fritidsgården finns möjlighet att träffa kompisar och prova på olika aktiviteter.

Öppettider

Måndag till fredag klockan 14.30-16.30.

Birger jarls hall

På tisdagar och torsdagar mellan klockan 15.00-16.00 har barnen möjlighet att vara i idrottshallen. För att delta i aktiviteten vill vi helst att du ska ha med dig gymnastik kläder för ombyte men det är inget krav. Barnen får själva vara med och utforma och planera delar av verksamheten.

Kostnad

För att låna spel eller delta i de olika öppna aktiviteterna på eftis så är det ingen kostnad. Ibland arrangeras dock olika resor, och då kan det innebära en liten kostnad. Alla som vill följa med får då med sig ett informationsblad hem där vi vill ha målsmans underskrift. I dessa fall går det bra att betala med bårde kort och kontanter.

Mellanmål

Det finns även möjlighet att köpa lättare mellis varje dag i fritidsgårdens cafeteria för endast 10 kronor.
Melliskort finns också att köpa för 50 kronor som fungerer som ett värdekort.

Ibland kan det finnas något gott hembakat till försäljning.

Kvällar årskurs 7 och äldre

Verksamheten är öppen för alla som börjat i 7:an eller är äldre. Centralt i fritidsgården är den öppna verksamheten som är frivillig och besökarna kommer och går när de vill.

Öppettider

Måndag till torsdag klockan 17.30 -21.00
Fredag klockan 17.30-23.00

Vill du vara aktiv finns möjlighet till bland annat pingis, biljardspel, innebandy, dart och mycket mera. Självklart kan man komma till fritidsgården för att träffa kompisar, ta en fika eller bara vara.

Dataspel i olika former spelas flitigt i vårt LAN-rum. Självklart håller vi oss till de rekomenderade åldersgränserna. Vi har också olika TV-spel.

Fredagar klockan 18.30-20.00 kan du vara med i Birger jarls hall för mer fysiska aktiviteter.

Andra aktiviteter och arrangemang bygger på besökarnas intresse, engagemang och delaktighet, till exempel cafégrupp, tjejgrupp eller killgrupp.

All verksamhet är drogfri och vi tar alltid föräldrakontakt om du kommer påverkad till gården, eller om vi ertappar ungdomen med att röka eller snusa.

Vi har få, enkla och självklara regler. Vi kräver ett schysst uppträdande och att man visar respekt för varandra. Personalen jobbar alltid aktivt med trygghet på fritidsgården.

Gymmet

När du börjat i årskurs 8 är du välkommen att träna i vårt gym. Efter en genomgång i gymmet är det bara att köra igång! Det är gratis att träna hos oss.   

Öppettider på gymmet:
Måndag till torsdag: klockan 17.30-21.00
Fredag: klockan 17.30-23.00

LAN-rummet

Om du är intresserad av LAN så kan du komma hit och boka en av våra sex datorer. Det kostar ingenting att vara i LAN-rummet, däremot håller vi hårt på åldersgränserna som är rekomenderade på olika spel.

Personal

Verksamhetssamordnare
Marina Stenberg

Fritidsledare
Lina Eriksson
Liselott Lindén
Joseph Max
Martin Orselius
Elin Pettersson
Kalle Pettersson

Kontakt

Enhetschefer

Britt-Louise Roth

Britt-Louise.Roth@mjolby.se

Joachim Thörn

joachim.thorn@mjolby.se


Verksamhetssamordnare

Marina Stenberg

marina.stenberg@mjolby.se

Skänninge fritidsgård

Telefon: 0142-858 40

ftgskanninge@mjolby.se

Adress: Ringgatan 15, 596 32 Skänninge