Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Biltvättarhelg 27-28 april 2024

Till helgen är det dags för årets stora biltvättarhelg. Mjölby kommun vill uppmana fler att tvätta sin bil i en biltvätt eftersom biltvättarna som sker på gatan och garageuppfarten skadar vår vattenmiljö.

Varje år sker ungefär 15 miljoner biltvättar direkt på gatan och vid varje enskild tvätt rinner olja, giftiga tungmetaller och asfaltsrester rakt ut i våra sjöar och vattendrag. Det är ämnen som vår natur har väldigt svårt att bryta ner. Tvättar du din bil i en biltvätt samlas de farliga ämnena upp och förhindrar att människor, djur och miljö kommer till skada.

TACK för att du tvättar bilen i en biltvätt eller i en gör-det-själv-hall.

Läs mer på mjolby.se/biltvatt Öppnas i nytt fönster.

biltvättarhelg biltvätt

Uppdaterad: