Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Ny sms-tjänst

Mjölby kommun kan nu erbjuda sina kunder möjligheten att få information från oss via sms vid planerade eller akuta vattenavstängningar och driftstörningar i vattennätet som påverkar dig som kund.

Så fungerar sms- tjänsten

Vid de tillfällen som Mjölby kommun har planerade eller akuta vattenavstängningar får alla som har ett mobilnummer registrerat på den aktuella adressen ett sms med kortare information om vad som händer. När du får ett sms kommer avsändaren vara Mjolby VA.

Sms:et skickas till alla över 16 år som är skrivna på den aktuella adressen. Om ett barn under 16 år har sitt mobilabonnemang registrerat på en förälder, skickas meddelandet även till barnet. Vi tänker på det när vi skriver meddelandet.

- Vi vill givetvis utveckla vår service gentemot våra kunder ännu mer. Det finns en efterfrågan gällande den här typen av tjänst, både i vår verksamhet och bland våra kommuninvånare. Det känns därför väldigt positivt att vi nu kan erbjuda den här sms- tjänsten som vi hoppas och tror kommer att uppskattas, säger Maritha Hörsing, VA- Avfallschef.

Alla kan registrera sig

Vill du få de här sms:en från Mjölby kommun kan du registrera dig via vår portal som du hittar på mjolby.se. Där anger du ditt mobilnummer, namn, adress och e-post. Därefter kan kommunen sända meddelande till rätt telefonnummer och till rätt geografiskt område.

Har du ett telefonnummer som är sökbart för allmänheten är ditt nummer redan registrerat, men gå gärna in i portalen för att kontrollera att dina uppgifter stämmer.

Har du en arbetstelefon som är registrerad på ett företag på annan ort och vill ta emot information från Mjölby kommun, behöver du registrera numret i portalen.

Registrera och avregistrera dig för SMS utskick Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Registrera dig på fler adresser

Du kan anmäla dig till flera adresser och även registrera ditt nummer även om du inte bor i Mjölby kommun. Det kan till exempel vara aktuellt om du har fler fastigheter eller om du vill ha information som rör en anhörigs adress.

Läs gärna mer om sms-tjänsten. Öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen
Telefon medborgarservice:

Uppdaterad: