Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Och vinnaren är… Lejonbackens skola!

Nu har alla elever i förskoleklass till årskurs sex i Mjölby tätort fått rösta fram namnet på den nya skolan som byggs vid Sjunningsfält. Lejonbackens skola planeras stå färdig till höstterminen 2026.

Såhär kommer Lejonbackens skola att se ut.

Totalt har 983 elever på Vasaskolan, Lagmansskolan, Egebyskolan, Blåklintskolan och anpassad grundskola varit med i omröstningen om namnet på den nya skolan. Det är eleverna i förskoleklass till årskurs sex i Mjölby tätort som har varit med och röstat eftersom den nya skolan byggs för just dessa årskurser.

Det vinnande namnet är Lejonbackens skola.

– Barnens tankar och åsikter är viktiga för oss. Vi har under förarbetet tagit in barnens åsikter kring skolgården och miljön runtomkring skolan. Och nu känns det riktigt bra att eleverna fått välja skolans namn, säger Kristoffer Gustafsson, projektledare.

Lejonbackens skola klar 2026

Bygget av Lejonbackens skola påbörjas under våren 2024 och beräknas stå färdig till höstterminen 2026. Intill skolan byggs även en ny idrottshall. Hallen får namnet Lejonbackens idrottshall.

Vid omröstningen har eleverna haft ett stort engagemang och de hade många frågor. Det vinnande namnet presenteras under fredagen för de elever som varit med och röstat.

Läs den tidigare nyheten: Vad ska den nya skolan heta?

Projektledare Kristoffer står framför stadshuset och håller upp en lapp med "Lejonbackens skola" skrivet på.

Kristoffer Gustafsson, projektledare för bygget av den nya skolan som nu fått namnet Lejonbackens skola.

Såhär röstade eleverna

  • Lejonbackens skola: 33,7 procent
  • Tallhöjdens skola: 24,3 procent
  • Östra skolan: 16,1 procent
  • Kantarellskolan: 13,7 procent
  • Bockarpsskolan: 12,2 procent

Uppdaterad: