Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Barnen i Mantorp skapar drömcentrum i Minecraft

Två barn framför en skärm som spelar Minecraft

Med hjälp av datorspelet Minecraft kommer barnen i Mantorp få chansen att bygga sitt nya drömcentrum. Representanter från Mjölby kommun besöker Klämmestorpsskolans fritidshem den 22 maj för att arbeta med planförslaget för Mantorps nya centrum som är ute på samråd under perioden 1 april – 6 juni.

Barnen på Klämmestorpsskolan får möjlighet att arbeta med en modell av Mantorps nya centrum tillsammans med representanter från kommunen. Datorer kommer att tillhandahållas för att barnen ska kunna arbeta med den digitala modellen, men det finns möjlighet att skapa med mer analoga verktyg som sax, klister och kritor för att utforma centrum och stadsparken i det nya området.

Minecraft-modellen är utformad för att barnen ska kunna arbeta med den på fritidshemmet, men även hemma. Genom Minecraft ska barnen ges möjlighet att vara med och utforma Mantorps nya centrum. Representanterna från kommunen kommer också att ta med ritningar i skala 1:500 tillsammans med olika klippark på vanligt förekommande element i parkmiljö, som barnen kan klippa ut och klistra in på platser de tycker skulle passa bäst.

Genom att låta barnen arbeta med Minecraft hoppas vi på Mjölby kommun att kunna skapa en realistisk bild av det nya centrumet och dess funktioner och att barnen kan få en rolig och lärorik upplevelse av att vara med och bygga sin stad.

Du kan själv ladda ner och arbeta med Minecraft modellen redan nu.

Du hittar modellen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Via länken kan du även läsa mer om planförslaget och den pågående samrådsperioden.

Kontakt

Magnus Hultegård
Planarkitekt

Uppdaterad: