Bibliotek

I kommunen finns fyra folkbibliotek som är belägna i Mjölby, Mantorp, Skänninge och Väderstad.

Öppettider och övrig information hittar du på Götabibliotekets webb

Biblioteket har en egen webbsida, Götabibliotekens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du ta del av våra aktiviteter, söka böcker, reservera, låna om, hitta kontaktuppgifter, se våra öppettider.

Götabiblioteken är ett samarbete mellan Regionbibliotek Östergötland, de tretton östgötakommunerna samt Tranås kommun. Samarbetet innebär bland annat en gemensam bibliotekskatalog och en gemensam webb.

Besöksadresser

Mjölby bibliotek (huvudbiblioteket)

Besöksadress: Burensköldsvägen 13
telefon: 010-234 51 00

Mantorps bibliotek

Besöksadress: Häradsvägen 9
telefon: 010-234 56 46

Skänninge bibliotek/Turistbyrån

Besöksadress: Stora Torget 2
telefon: 010-234 56 38

Väderstads bibliotek

Besöksadress: Folkungasalen
telefon: 010-234 56 47

Lättare att läsa

Har du svårt att läsa vanliga tryckta böcker och tidningar? Biblioteket har många hjälpmedel för dig som har svårt att läsa.

En bok kan läsas på många olika sätt. Du kan till exempel lyssna på talböcker, läsa lättlästa böcker eller låna med stor stil.

Du som har svårt att läsa kan ladda ner talböcker själv till din dator, surfplatta eller smartphone. Det finns över 100 000 talböcker att välja bland; barnböcker, ungdomsböcker, romaner och faktaböcker.

På biblioteken finns en ”Äppelhylla” där du kan hitta böcker med teckenstöd, punktskriftsböcker och böcker som man kan känna med fingrarna.

På biblioteket i Mjölby finns också en ”Språkpillerhylla”. Språkpiller är bilderböcker anpassade för barn som behöver stöd i sin språkutveckling, men de passar naturligtvis för alla barn.

Välkommen till ditt bibliotek så berättar vi mer!

Senast publicerad