Mjölby DiscGolfPark

Mjölby DiscGolfPark är en bana på nio hål och passar för alla spelare oavsett nivå. Banan ligger vid Kungshögaskolan och i anslutning till en fornlämning med tillstånd från Länsstyrelsen enligt kulturmiljölagen. Att spela hela banan tar cirka 45 minuter. Det är Mjölby kommun (service- och teknikförvaltningen) som ansvarar för banan och dess underhåll.

Karta DiscGolfParken i Mjölby

Så här spelar du Discgolf (frisbeegolf)

Discgolf är en sport som kan spelas av alla, oavsett ålder och kön. Principen är densamma som i traditionell golf. I discgolf används istället för bollar och klubbor en disc som finns i olika storlekar, plastsorter och vikter. Slutmålet på varje hål är en metallkorg med kedja. Spelets slutgiltiga vinnare står den spelare som har klarat av banan med minsta antalet kast.

Spelregler

Avsikten är att få discen med så få kast som möjligt från utkastplatsen in i målkorgen.
Den som kastar ska alltid försäkra sig om att inga andra spelare är ute på hålet som ska spelas.
Efter öppningskastet kastar den som är längst från korgen först. Följande kast görs därifrån discen landat. Spelaren kastar så många gånger det behövs tills discen vilar inuti korgen. Hålet är slutspelat då alla spelare har fått sin disc i korgen. Vinnaren är den spelare som utfört banan, alltså alla hål på minst antal kast

Mer om discgolf samt kartor hittar du på Svensk discgolf Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Discgolfbanor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ordningsregler

  • Visa hänsyn till andra som vistas i området.
  • Kasta inte om det finns minsta risk att träffa andra människor med din disc.
  • Träd och grenar är en del av spelet. Det är förbjudet att böja bort eller bryta träd och grenar. Om du gör det blir det plikt och du får ett extra kast som straff!
  • Discgolf är ett fridfullt spel, det viktigaste är att ha roligt!

Låna discar vid minigolfen

När minigolfen har öppet för säsongen kan du låna discar till discgolf, mer information om öppettider hittar du här:

Minigolf