Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

SMHI har utfärdat en gul vädervarning för torsdag den 18 april

Vintern verkar aldrig släppa greppet under denna säsong. SMHI har utfärdat en gul vädervarning för västra Östergötland, pga förväntade snöbyar som kan ge 5-10 cm. Varningen gäller mellan kl 00.00 - 08.00. Eftersom många fordon nu har sommardäck så ber vi alla att ta det riktigt lugnt i trafiken och endast ge sig ut i nödfall.

Hur kan det påverka mig: Trafiken går långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök. Begränsad framkomlighet på vägar som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor. Risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar. Områden med luftburna elledningar kan påverkas och vid en temperatur nära noll grader ge störningar i el- och teleförsörjningen.

Uppdaterad: