Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Nu startar vi uppsopningen av vintergruset från gator, gång- och cykelvägar

Mars är normalt en vintermånad i driftplaneringen men den gynnsamma 10-dygnsprognosen gör att vi startar upp arbetet med att sopa upp vintergruset redan nu.

Vi startar som vanligt med hela gång- cykelvägnätet under vecka 11-12 oavsett ort. Tiderna för sopmaskinernas ankomst till de olika tätorterna ser ni längre ned i texten.

Notera att tiderna är preliminära då eventuellt bakslag på vintern kan påverka. Vi kommer löpande att ge information på denna plats om tidplanen justeras. Vänta inte med att sopa ut gruset från gångbanan eller gångbaneutrymmet framför fastigheterna så att sopmaskinen kan få med detta vid passage.

I Mjölby och Skänninge kommer vissa gator att få tillfälliga parkeringsförbud så att vi har en möjlighet att komma åt alla ytor. Vägmärken om parkeringsförbud sätts upp minst 3-4 vardagar före att trafikföreskriften börjar gälla. Parkeringsövervakning kommer att utföras.

Preliminär tidplan:

  • Vecka 11-12: Mantorp, Sya, Spångsholm och Västra Harg.
  • Vecka 13-15: Mjölby, Väderstad och Hogstad.
  • Vecka 16-17: Skänninge och Normlösa.
  • Vecka 18-20: Mjölby.

Efter den första sopningsrundan så genomförs ytterligare en finsopningsrunda under vecka 21-22. Vi kommer löpnade att ge information om tiderna förändras på denna plats.

Uppdaterad: