Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Annie och Emelie tar över Mjölby Vandrarhem

Vi kan nu glatt meddela att verksamhetsdriften för Mjölby Vandrarhem har tilldelats Annie och Emelie Davidsson, två systrar med rötterna i Västra Harg. Efter att ha drivit vandrarhemmet i 32 år har de nuvarande entreprenörerna Bo "Jappe" Arvidsson och Charlotte "Tott" Gustafsson beslutat att gå i pension. De nya entreprenörerna tar över driften den 1 januari 2025.

Två kvinnor som ler mot kameran och håller om varandra.

Annie och Emelie Davidsson tar över driften av vandrarhemmet i januari 2025.

Mjölby Vandrarhem har funnits i hembygdsgården på Norrgårds Holme i Svartån sedan 6 juni 1966. 1993 tog Tott och Jappe över driften av vandrarhemmet. Deras engagemang och hårda arbete har gjort Mjölby Vandrarhem till en populär destination för både turister och affärsresenärer.

– Nu är det Annie och Emelies tur att ta över stafettpinnen. Vi är så glada att systrarna vill driva vidare vandrarhemmet i vår anda och ser fram emot vårt nya liv som pensionärer, säger Jappe.

Vi träffas på vandrarhemmet för att tilldela systrarna beslutet om verksamhetsdriften. Det är Annie som finns på plats för att ta emot det, Emelie är på utlandsresa och vi når henne på telefon för en kommentar.

– Jag trodde knappt att det var sant när vi fick beskedet. Vi är så spända och förväntansfulla över att få driva vandrarhemmet vidare. Vi har många spännande planer framåt, säger Emelie.

Planer för framtiden

Annie, som för närvarande arbetar som fritidspedagog på Västra Hargs skola, berättar om systrarnas tankar kring hur verksamheten ska drivas vidare.

– Vi kommer i mångt och mycket fortsätta driva vandrarhemmet i samma anda som Tott och Jappe, med mindre justeringar och uppgraderingar till en början. Vi kommer att använda oss av sociala medier för marknadsföring, erbjuda frukostpåsar till gästerna, inreda de allmänna utrymmena så de inbjuder till härliga gemenskapsytor och såklart – fortsätta sälja hembakt i kaffestugan under högsäsongen, säger Annie.

Både Annie och Emelie har internationell erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen och ser fram emot att få arbeta med turistnäringen i sin egen hemkommun.

– Efter att ha bott utomlands i perioder och även rest mycket har vi båda landat hemma i Mjölby kommun igen. Vi tror att vi kan ha stor nytta av våra internationella erfarenheter och tror att vi har bra koll på vad man som turist uppskattar på ett vandrarhem, säger Annie med ett leende.

En kvinna sitter vid ett dukat bord och läser på ett papper.

Annie läser igenom tilldelningsbeslutet.

32 års trogen tjänst

De nya entreprenörerna tar över verksamhetsdriften vid årsskiftet. Tott och Jappe gör sin 32:a och sista säsong innan de lämnar över driften till systrarna. Kultur- och fritidsförvaltningen har intervjuat flera kandidater för driften, men kom efter noga övervägande fram till att Annie och Emelie var den bästa matchningen.

– Vi vill tacka Tott och Jappe för alla deras år av dedikerat arbete och önskar dem en välförtjänt pension. Samtidigt ser vi fram emot den nya eran under Annie och Emelies ledning. Vi är övertygade om att deras passion och engagemang kommer bidra till att fortsätta utveckla vandrarhemmet i rätt riktning, säger Åsa-Karin Svensson, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen.

En man och en kvinna framför ett rött hus.

Jappe lämnar med varm hand över den första bokningen till Annie. En gäst som redan bokat in sig inför Vätternrundan nästa år.

Uppdaterad: