Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Högt intresse för Mjölbys gymnasieutbildningar inför läsåret 2024/2025

Årets gymnasieantagning på Dackeskolan och Kungshögaskolan ser bättre ut än på länge. Nästan alla program på båda skolorna är nu fullbelagda. På Dackeskolan är alla programs platser helt fyllda. Särskilt glädjande är att hantverksprogrammet för guldsmed har en fulltalig klass för första gången på tre år.

Tre elever är påväg in i Kungshögaskolan.

På måndag 1 juli får över 350 ungdomar i Mjölby kommun besked om sin gymnasieantagning.

Dackeskolan och Kungshögaskolan glädjs åt att nästan alla program i år är fullbelagda, med nationellt behöriga elever. På Dackeskolan är alla programs platser fyllda.

– På gymnasieskolorna i Mjölby finns hög pedagogisk kvalitet och arbetet fokuserar på trygghet och studiero. Det stora intresset för utbildningarna i år är mycket glädjande, säger Martin de Ron, verksamhetschef för gymnasiet.

Fler elever har sökt till hantverksprogrammet guldsmed

För första gången på tre år är även klassen i guldsmedsutbildningen fulltalig. Eleverna som har sökt till guldsmedsutbildningen kommer från sju olika kommuner runt om i landet.

– Guldsmedsutbildningen är ett gott exempel på hur branschen har bidragit. Tät samverkan med näringslivet är viktig, och samarbetet framåt är avgörande för att fortsätta erbjuda utbildningar av hög kvalitet både för guldsmedsprogrammet som de andra utbildningarna, säger Martin de Ron, verksamhetschef för gymnasiet.

Ett spännande och lärorikt nytt läsår väntar efter sommaren, och Mjölby kommun välkomnar alla nya elever.

Här kan du läsa mer om Mjölbys gymnasieskolor: Gymnasium

Uppdaterad: