Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Från analogt till digitalt beslut

Nu lägger vi ytterligare en bit av det analoga arbetet bakom oss. Vi har nu startat en digital hantering av ärenden som har fått ett beslut i frågor gällande bland annat bygglov, förhandsbesked, start- och slutbesked. Du som sökande, kontaktperson eller kontrollansvarig kan nu logga in i vår e-tjänst och under mina ärenden
e-bygg.mjolby.se/MJO-BYGG-MINA Länk till annan webbplats. ta del av nya beslut som är registrerade på ditt ärende.

dator händer med en mobiltelefon

E-post

Tidigare har du som sökande fått dina handlingar och beslut skickade till dig via e-post.
Med vår nya digitala rutin får du nu istället en länk skickad till dig via din e-post som berättar att ”Det finns ett beslut i ditt ärende som du kan läsa i e-tjänsten”.

Med den nya rutinen får du en mer konsekvent hantering av dina ärenden.
Du hittar alla dina handlingar samlade på ett och samma ställe och du får en tydligare överblick av pågående och avslutade ärenden. Bara du har en internetuppkoppling kan du ta del av beslutet när du vill och var du vill.

- Det här är ytterligare ett steg till en ökad digitalisering. Vi ser att det finns fler områden framöver som vi kan flytta över till vår e-tjänst. Vi vill underlätta och tydliggöra bygglovsprocessen för våra sökande så mycket vi kan, säger Johan Cöster, samhällsbyggnadschef.

Alla berörs

Alla berörs av den nya rutinen, både privatpersoner och företag.

Uppdatering av ärende

Ditt ärende granskas löpande av din bygglovshandläggare och den digitala hanteringen uppdaterar e-tjänsten regelbundet. Det innebär att du får snabb återkoppling till din e-post när något nytt har skett i ditt ärende.

 

Kontakt

Stadsbyggnadskontoret
Telefon medborgarservice :

Uppdaterad: