Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Barnen tog första spadtaget för den nya förskolan i Mantorp

Idag var det dags för tio barn från Häradsvallens och Sågens förskolor att ta det första spadtaget för bygget av den nya förskolan i Mantorp. Den nya förskolan planeras stå klar sommaren 2025.

Fyra barn gräver i en grushög.

Cecilia Burenby, kommunstyrelsen ordförande, Gun-Inger Andersson, utbildningsnämndens ordförande och Catharina Bladh, verksamhetschef för förskolan var också på plats vid spadtaget.

– Mjölby kommun bygger inte bara en förskola, vi bygger för framtiden. En framtid där våra barns lärande och utveckling står i centrum, sa Cecilia Burenby, kommunstyrelsens ordförande, under sitt tal.

Förskolan blir klar sommaren 2025

Förskolan ligger söder om järnvägen och är planerad att stå klar sommaren 2025. Med barnens behov i fokus har fastigheten utformats. Byggnaden blir i ett plan och erbjuder plats för 110 barn i en stimulerande och inspirerande miljö.

– Den nya förskolan representerar vår investering i barnens framtid och i Mantorps tillväxt, säger Gun-Inger Andersson, utbildningsnämndens ordförande.

Gun-Inger, Catharina och Cecilia håller tal.

Från vänster: Gun-Inger Andersson, Catharina Bladh och Cecilia Burenby

Skiss över hur förskolan ska se ut.

Så här kommer förskolan se ut när den är klar.

Ger möjlighet till naturnära lärande

Talen som hölls vid spadtaget avslutades med en saga som Catharina Bladh, verksamhetschef för förskolan, skrivit. Sagan om leken med bark som förvandlas till en förskola knöt ihop talen innan det var dags för spadtaget.

– Den nya förskolans placering nära naturen kommer att ge barnen många fina möjligheter till lek. Att leka är viktigt för att barn ska utveckla det sociala samspelet, men det är även ett verktyg för att lära sig nya saker, säger Catharina Bladh, verksamhetschef för förskolan. Pedagogerna kommer att få goda förutsättningar att bedriva undervisning i den inspirerande utemiljön och i den nybyggda förskolan. I en förskola där alla kan och vill vara.

Tittade på skiss för hur förskolan kommer se ut

Efter spadtaget bjöds barnen på frukt och festis, och fick möjlighet att kolla närmare på hur förskolan kommer se ut när den är klar.

– Det här är början på en spännande resa, säger Cecilia Burenby, den nya förskolan kommer att vara en plats där barnen kan utforska, lära och växa.

Två barn håller i festis
Barn tittar på bild på nya förskolan.

Här kan du läsa mer om den nya förskolan: Förskola i Mantorp, söder om resecentrum.

Uppdaterad: