Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Elin Lundgren är årets UF-lärare i Östergötland

Kvinna håller i diplom och blommor.

Elin Lundgren är lärare i engelska och entreprenörskap på Dackeskolan.

Idag överraskades Elin Lundgren på sitt jobb på Dackeskolan för att få priset Årets UF-lärare i Östergötland.

Strax innan klockan 12 förbeder rektor Jessica Hallberg upp för vinnarfika på Dackeskolan. Gästerna är representanter från Ung företagsamhet (UF), Svenskt Näringsliv, kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby, utbildningsnämndens ordförande Gun-Inger Andersson och näringslivschef Hanna Hammarlund. Och såklart Elin Lundgren, men det vet hon inte än.

Elin Lundgren är lärare i engelska och entreprenörskap på Dackeskolan sedan 20 år tillbaka. Och idag överraskas hon med priset Årets UF-lärare i Östergötland.

– Elin har goda relationer till sina elever, och ser elevens individuella behov, berättar Jessica Hallberg, rektor på Dackeskolan. Hon har mycket energi och många idéer. Vi är stolta över hennes insats och glada att Elin nu får ta emot priset för årets UF-lärare.

Personer står i ett klassrum bakom en kvinna som håller i diplom och blommor.

Ett helt gäng uppvaktade Elin under hennes lektion - representanter från kommunen, Ung företagsamhet och Svenskt Näringsliv.

Elin blir överraskad när det knackar på dörren under sin lektion och hon får besked om att hon har fått utmärkelsen.

– Det är jätteroligt och överraskande. Det är viktigt med förståelsen för vad företagen betyder för samhället. Många av eleverna hos oss kommer att starta egna företag i framtiden inom fordon, bygg, el och industri. Att ha med sig grunderna i vad som krävs att starta och driva ett företag är jätteviktigt, säger hon.

Förutom att utses till Årets UF-lärare i Östergötland, kommer Elin att få representera Östergötland vid SM i Ung företagsamhet som går av stapeln den 28-29 maj vid Älvsjömässan i Stockholm. Hon får även delta vid årets lärarkonferens samma datum på Älvsjömässan.

Ung företagsamhets motivering

Elin är en omtyckt UF-lärare som arbetar målmedvetet för att yrkeselever på Dackeskolan ska få en gedigen utbildning i entreprenörskap och ge dem en lägre tröskel in på arbetsmarknaden och i företagande efter UF-året. Elin driver också på Mjölby kommuns arbete med UF-företagande och hittar sammanhang där UF-elever får visa upp sig och sina produkter och tjänster. Under flera år har Elin varit en frisk fläkt i UF-sammanhang och verkar också för ett gott samarbete med Ung Företagsamhet i Östergötland.

Vad är Ung företagsamhet?

Ung företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement (JA). Sedan 1980 har de utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande.

Ung företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. De stöds både av offentliga medel och det privata näringslivet.

Här kan du läsa mer om Ung företagsamhet: ungforetagsamhet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: