Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Nya avgifter för insatser och tillstånd inom social- och omsorgsnämndens verksamheter

Från den 1 mars 2024 gäller nya avgifter för dig som har insatser, stöd eller service inom vård och omsorg. Samt för serverings- och tobakstillstånd med mera.

Det finns en maxtaxa för vad du får betala för din vård och omsorg. Avgiften bygger på ett beslut om insats och beräknas individuellt för varje person. Mer information och beräkningsexempel finns i dokumentet "Avgifter vård och omsorg" nedan.

Avgifter omsorgs- och socialnämnden Pdf, 342.1 kB.

Under mars månad skickar vi per post ut ett nytt avgiftsbeslut hem till dig. De nya avgifterna kommer sedan på din faktura i april.

Uppdatera din inkomstanmälan

För att kommunen ska kunna beräkna din avgift rätt måste du lämna in en inkomstanmälan. Utifrån din inkomstanmälan räknar kommunen ut din avgift.

Här kan du fylla dina uppgifter för beräkning av omsorgsavgift (inkomstanmälan) Pdf, 189.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Nya taxor för tillstånd och försäljning

Från den 1 mars gäller även nya avgifter för bland annat serverings- och tobakstillstånd och försäljning av folköl samt vissa receptfria läkemedel. I nedan dokument kan du läsa mer om de nya taxorna.

Avgifter för serverings- och tobakstillstånd, försäljning av folköl, vissa receptfria läkemedel, e-cigaretter och påfyllningsbehållare samt tobaksfria nikotinprodukter Pdf, 174.8 kB.

Har du frågor kring de nya avgifterna kontakta medborgarservice via telefonnummer: 010-234 50 00 under vardagar.

Uppdaterad: