Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Förskolebarn har målat Alla hjärtans dag-vykort till äldre

Barn på kommunens förskolor har under senaste veckorna målat över 380 Alla hjärtans dag-vykort. Vykorten delades ut under Alla hjärtans dag den 14 februari, till de som bor på våra kommunala vårdboenden, trygghetsboenden samt till besökare på mötesplatserna. På baksidan står det ”Från ett litet hjärta till ett som klappat länge – Glad alla hjärtans dag!”.

Teckningar målade från förskolebarn i Mjölby kommun.

Under onsdagseftermiddagen så kom ett tiotal förskolebarn från Vallens förskola till mötesplatsen Hatten i Skänninge för att dela ut sina hälsningar till besökarna. Det var förvånade men väldigt glada och berörda seniorer som fick en överraskning lagom till bingospelet. Och barnen var entusiastiska och spända med förväntan!
- Jag är lite pirrig för att gå in till dem och ge mina vykort. Det har jag varit hela dagen, sa ett av barnen från Vallens förskola inför utdelandet.

– Det var fint att se när barnen delade ut hälsningar. Besökarna och vi alla blev berörda över glädjen och mötet mellan barnen och besökarna. Det var härligt att se de små kramarna också. Många av de som besöker våra mötesplatser bor själva och att få ses här och dessutom få ett vykort betyder mycket, säger Therese Granstam, enhetschef för trygghetsvärdar på mötesplatser och trygghetsboenden.

Teckningar målade av förskolebarn i Mjölby kommun.

Fint samarbete

Det är ungefär 380 vykort som har målats och pyntats av förskolebarnen i kommunens förskolor. En av dessa är Riddarängens förskola.
– Det var en fantastisk idé och barnen har verkligen tagit sig an uppgiften fint. Vi har kunnat reflektera med barnen kring vad ett äldreboende är och varför vi skulle göra till just äldre. De kom själva på att de kanske är ensamma där och vill bli glada. Vi hoppas det blir uppskattat, säger Elin som är förskollärare på Riddarängens förskola.

Aktiviteten är ett samarbete mellan utbildningsförvaltningen och omsorgs- och socialförvaltningen. Vykorten har en förtryckt baksida och på framsidan har barn från Mjölby kommuns förskolor målat fina hälsningar.
– Aktiviteten har mötts av glädje bland våra trygghetsvärdar som finns på mötesplatserna och på trygghetsboendena. Jag är säker på att mina kollegor på våra vårdboenden också får positiv respons på aktiviteten, avslutar Therese Granstam.

Barn från Vallens förskola delade ut sin vykort till besökarna på mötesplats Hatten.

Uppdaterad: