Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Fem klasser är vinnare i aktivitetsjakten

Under mobilitetsveckan i september har grundskoleelever runt om i Mjölby kommun tävlat i aktivitetsjakten. En tävling där eleverna kryssade på en bingobricka med uppdrag som uppmuntrar till rörelse. Nu är vinnarna utsedda och fem klasser fick under onsdagen besök i sina klassrum för att ta emot priset.

Karin Ulrich står utanför Veta skolan redo att dela ut vinst i aktivitetsjakten.

Hållbarhetsstrateg Karin Ulrich utanför Veta skola.

Hållbarhetsstrategen Karin Ulrich är laddad när hon kliver in på Veta skola i Mantorp för att träffa årskurs 2, som ännu inte vet att de vunnit pris i aktivitetsjakten. När Karin berättar om vinsten blir det jubel i klassrummet.

– Eleverna är väldigt engagerade i frågor som rör klimatpåverkan och det finns en hög motivation att delta i tävlingen, berättar Therese Andersson, lärare på Veta skola. Eleverna kommer få vara med och bestämma vad vi ska köpa, det kommer garanterat bli kul.

Barn som sträcker upp sina händer och håller i muggar.

Vinsten i årskurs 2 på Veta skola firades med äppelcider och applåder.

Vinnarna får pengar till redskap

Av alla klasser som deltagit i aktivitetsjakten dras fem vinnare.

– Varje vinnande klass får fem tusen kronor som är avsedda för att köpa in redskap som uppmuntrat eleverna att röra på sig, berättar Karin Ulrich. Målet med aktivitetsjakten är att inspirera elever till rörelse och minskad klimatpåverkan.

Roliga uppdrag på temat rörelse

En av eleverna berättar att den roligaste utmaningen var att försöka få en vuxen att ta sig till jobbet utan bil. Flera av eleverna stämmer in. Under aktivitetsjakten har deltagarna också fått i uppdrag att hitta på en egen parkourbana, gå i så många trappsteg som möjligt under en dag eller att ta en danspaus i skolan.

Tävlingen genomfördes under mobilitetsveckan som är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Alla vinnare i aktivitetsjakten

  • Klass 1B på Vifolkaskolan, Mantorp.
  • Klass 2 på Veta skola, Mantorp.
  • Klass 3B på Egebyskolan, Mjölby.
  • Klass 3 på Bjällbotullskolan, Skänninge.
  • Klass 4 på Väderstad skola, Väderstad.

Uppdaterad: