Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Ny näringslivschef

Hanna Hammarlund blir ny näringslivschef i Mjölby kommun. Hon börjar den 14 december.

Hanna Hammarlund kommer senast från en tjänst som chef för trafikutveckling på Östgötatrafiken.

– Jag har bott i Mjölby kommun i princip hela mitt liv, förutom de fem åren som jag studerade på högskolan i Jönköping. Mitt första jobb efter studierna var faktiskt på Mjölby kommun så det känns lite som att komma hem igen, säger hon.

Näringslivschefens uppdrag är att strategiskt leda kommunens näringslivsarbete, både som geografisk plats och i företagens kontakter med kommunens myndighetsutövning. Det innebär bland annat att utveckla kommunens kontakter, förhållningssätt och relationer med näringslivet.

Näringslivschefen arbetar med nyetableringar i nära samverkan med näringsliv, Business Sweden, Region Östergötland och med att stärka företagsklimatet i Mjölby kommun.

Hanna Hammarlund ser fram emot sitt uppdrag.

– Jag är tacksam över att ha fått förtroendet att leda utvecklingsarbetet av näringslivet i kommunen. Jag har följt den tillväxtresa som Mjölby kommun gjort de senaste 20 åren. Med min erfarenhet av att tillsammans med andra viktiga aktörer arbeta med tillväxtfrågor i kommuner kan jag bidra med fler perspektiv och även till kommunens fortsatta utveckling, säger hon.

Kommundirektör Andreas Capilla ser också fram emot att Hanna Hammarlund börjar sin tjänst.

– Som många andra kommuner jobbar vi med att stärka och underlätta företagens kontakter med våra handläggare, och här ser jag fram emot att se Hanna vara med och leda den utvecklingen med sina erfarenheter, både från Mjölby sedan tidigare men även från hennes år i Motala där hon varit involverad och lett flera större etableringsprojekt. Vi hälsar Hanna varmt välkommen till Mjölby kommun, säger Andreas Capilla.

Näringslivsenheten består sedan tidigare av två näringslivsutvecklare.

Uppdaterad: