Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Du är välkommen till våra boenden om du är frisk

Smittspridningen av covid-19 och andra luftvägsvirus ökar just nu i samhället. Det innebär att medarbetare inom omsorgs- och socialförvaltningen åter ska använda munskydd i vårdnära situationer. Vi ber även dig som besöker våra enheter att stanna hemma om du inte är frisk.

Just nu är det främst covid-19 som sprids, men det även troligt att spridningen av andra luftvägsvirus kommer att öka. Från måndagen den 13 november gäller därför att medarbetare inom vård och omsorg ska bära munskydd i vårdnära situationer, när mer två meters avstånd inte kan hållas. Den nya rekommendationen från Enheten för Smittskydd och vårdhygien inom Region Östergötland är till för att skydda de äldre och de i riskgrupp inom den kommunala vård- och omsorgsverksamheten.

Hittills lugnt i Mjölby kommun

Smittspridningen av covid-19 i kommunen är i skrivandets stund stabilt.
– Vi i Mjölby kommun har i dagsläget bara några få bekräftade fall av covid-19, men ingen smittspridning på våra enheter. Men vi följer så klart regionens rekommendationer. De här åtgärderna gör vi för att skydda de som vi möter i våra verksamheter, säger Hanna Bergkvist, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Tänk alltid på

När det nu är många virus som sprids ber vi dig tänka på följande tre saker inför ditt besök.

  • Känner du dig sjuk, även milda symtom eller får feber, stanna hemma några dagar tills du känner dig bättre. Sedan är du åter välkommen att besöka våra boenden. Detta för att inte utsätta andra för smittrisk. Alla är som mest smittsamma i början på sjukdomsperioden.
  • Håll avstånd till varandra och de som du träffar i våra verksamheter.
  • Var noga med din handhygien! Tvätta händerna inför, under och efter besöket med tvål och vatten i minst 20 sekunder. Använd handsprit när du inte har möjlighet till handtvätt.

Uppdaterad: