Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Boenden på Vifolkagården och hemtjänsttagare i Mantorp får ny utförare

Under omsorgs- och socialnämndens möte den 14 november togs beslut om att tilldela Förenade Care avtalet för driften av det särskilda boendet Vifolkagården samt att utföra hemtjänst i Mantorp. Om beslutet inte överklagas blir övergången till ny privat utförare den 1 april 2024.

Den 24 november vinner beslutet laga kraft, om inte någon överklagar nämndens beslut. Det innebär i så fall att från den 1 april drivs Vifolkagårdens vårdboende samt Mantorp hemtjänst av en ny privat utförare.
– Vi i nämnden har idag fattat beslut om att tilldela Förenade Care avtalet för driften av Vifolkagårdens vårdboende och hemtjänst i Mantorp. Vi ser fram emot samarbetet och är nyfikna på vad Förenade Care ser för utveckling framåt, säger Anna Johansson (S), ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

Anledningen till att det blir en ny utförare är att nuvarande avtal med Vardaga AB går ut, och kommunen gjorde då en ny upphandling under hösten.

God samverkan för kundens bästa

Målet är att de som bor på Vifolkagården och kunderna inom hemtjänsten i Mantorp får en så sömlös övergång som möjligt.
– Vi från omsorgs- och socialförvaltning tackar Vardaga för gott samarbete. Nu ska vi jobba för att säkerställa att överflytten går tryggt till för de som bor på Vifolkagården och för hemtjänsttagare i Mantorp. Det gör vi genom en god samverkan med Vardaga, Förenade Care och oss som förvaltning, säger Päivi Pannula, förvaltningschef.

De som bor på Vikfolkagården samt de som får hemtjänst i Mantorp kommer att få information när nämndens beslut vunnit laga kraft.

Uppdaterad: