Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Klass 8C på Vifolkaskolan till final i Yrkeskampen

Under hösten har klass 8C på Vifolkaskolan i Mantorp varit med i Yrkeskampen. Yrkeskampen är en nationell tävling som är till för att öka intresset för de praktiska programmen på gymnasiet. Under regionfinalen i oktober fick klassen så bra resultat att de gick vidare till Sverigefinalen.

Elever i en idrottssal tävlar i lag i Yrkeskampen.

Torsdagen den 19 oktober tävlade åtta klasser från Östergötland i regionfinalen för Yrkeskampen. Från varje tävlande klass deltog fem elever. Hela klassen åkte till Anders Ljungsteds gymnasium i Linköping där tävlingen ägde rum, för att stötta och heja på sina tävlande klasskompisar.

Utmaningar under tidspress

Det var stor tidspress under tävlingen. Den första delen av tävlingen bestod av tolv utmaningar som skulle klaras av på fem minuter per utmaning. Och utmaningarna var minst sagt varierade. Under sista delen av tävlingen fick eleverna till exempel lägga ett fiskbensgolv, trimma en buske med sax, byta slang i och pumpa ett cykeldäck, göra inbakade flätor i en peruk och byta blöja på dockor.

Spänningen var total och när alla uppdrag var slutförda var klass 8C från Vifolkaskolan först fram att slå på den röda knappen och tog hem segern!

Final i Karlstad

Vinsten i regionfinalen innebär att klassen ska delta i finalen i Karlstad där elever från hela Sverige är med och tävlar. Sverigefinalen är den 24 april 2024. Vi önskar klass 8C ett stort lycka till!

Uppdaterad: