Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Någon behöver dig - bli uppdragstagare!

Nu på måndag den 23 oktober är det informationsträff för dig som vill veta mer om att vara familjehem, kontaktfamilj, jourhem eller kontaktperson. Kom så berättar vi mer!

Montage. Visar bilder på glada människor i olika konstellationer utifrån ålder, etnicitet och kön.

Många barn och ungdomar saknar en trygg famn, ett extra stöd i vardagen eller ett nytt sammanhang. Här kan du göra en skillnad – och ge ett barn eller en ungdom hopp om en ny chans i tillvaron!

Olika uppdrag du kan ta

Beroende på hur din vardag ser ut och vilken tid du har för att engagera dig i ett barn eller en ungdom så finns det olika uppdrag att ta. Matchningen mellan dig som uppdragstagare och barnet eller ungdomen är viktig för oss. Här är dina tankar och möjligheter till hur du kan hjälpa en förutsättning för att vi ska kunna göra en bra matchning. Så vi lyssnar alltid in dig!

Vi söker olika vuxna och familjer som vill ta ett uppdrag. Det kan vara ensamstående eller familjer, du kan bo i stan eller på landet, vara ung eller äldre och så vidare. När det gäller vissa av uppdragen kan det finnas konkreta krav som till exempel ett eget rum för barnet eller ungdomen. Vi har också ett stort behov av uppdragstagare som vill hjälpa barn och ungdomar som har en funktionsnedsättning, det kan handla om autism- eller ADHD-diagnoser.

Anmäl dig till våra informationsträffar

Vill du veta mer om de olika uppdragen? Kom på vår informationsträff på måndag. Där finns medarbetare från resursteamet som berättar mer och svarar på dina frågor.

Välkommen nu på måndag den 23 oktober klockan 18.30-19.30 på Industrigatan 1 i Mjölby.

Du anmäler dig via formuläret på vår webbsida: mjolby.se/bliuppdragstagare

Där kan du även läsa mer om de olika uppdragen.

Uppdaterad: