Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Mjölby kommuns webbplats i topp i inkluderingsbarometer

Man med dator, hörlurar och skärmläsare i vardagsrum

Funka har testat tillgängligheten på 1784 offentliga organisationers webbplatsers startsidor. Syftet är att mäta hur långt svensk offentlig sektor har kommit i sitt arbete med digital tillgänglighet. Mjölby kommuns webb är en av de 309 som blev helt godkända i testerna.

– Vi är väldigt glada, det här är en bekräftelse på det jobb som alla involverade gör, säger Eva Rådander, marknads- och kommunikationschef. Det kräver ett metodiskt långsiktigt arbete att få en bra hemsida för alla våra invånare.

Denna utmärkelse visar att Mjölby kommun verkar för att undvika digitalt utanförskap. Digital offentlig service måste vara tillgänglig för alla. Digital tillgänglighet handlar om att så många som möjligt ska kunna ta del av innehållet. Det handlar till exempel om att filmer ska vara textade, grafik ska ha tillräckliga kontraster, länkar ska vara korrekt skrivna och språket tydligt.

– Alla har rätt att kunna ta del av våra tjänster och förstå dem. Och vi kan alla bli drabbade av saker som gör att tillgänglighet är viktigt, vi blir till exempel äldre allihop, säger Lis-Anna Engstrand, webbstrateg.

Funkas inkluderingsbarometer syftar till att skapa en gemensam bild av hur den digitala tillgängligheten mognar och prioriteras inom offentlig sektor.

Kontakt

Medborgarservice
Öppettider
Måndag–torsdag: 7.30–16.30Fredag: 7.30–16

Uppdaterad: