Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Kickoff för Östergötlands UF-elever på Kungshögaskolan

Idag samlades UF-elever, företagare och representanter från näringslivet i Mjölby kommun på Kungshögaskolan för att starta UF-året 2023-2024. Ung företagsamhet var värd för evenemanget, som också livesändes på Youtube för att inkludera elever från hela Östergötland.

Två personer blir intervjuade av konferencier på scenen.

Kickoffen började med mingel där gymnasieelever från Kunsghögaskolan och Dackeskolan deltog tillsammans med flera stora lokala företag, tidigare UF-företagare och representater från Mjölby kommun. En utmärkt möjlighet för eleverna att nätverka och knyta kontakter med de lokala företagen.

– Vi vet att UF-företagandet är viktigt för att skapa framtida entreprenörer. Det är fantastiskt att se hur dessa unga entreprenörer engagerar sig och satsar på sina affärsidéer. Vi är stolta över att stödja dem och ser fram emot att se deras projekt utvecklas under det kommande året, säger Helene Njord-Westerling, tillförordnad näringslivschef i Mjölby kommun.

Elever från hela Östergötland deltar

Sedan var det dags för själva höjdpunkten – den livesända kickoffen. Eleverna från Mjölby gymnasieskolor var på plats samtidigt som 1800 elever från hela Östergötland kunde delta i kickoffen live på Youtube.

Vi ser fram emot att följa de spännande projekt som årets UF-elever kommer att arbeta med och önskar dem lycka till med sina affärsidéer och entreprenörsresor under kommande läsår!

Vad är Ung företagsamhet?

Ung företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement (JA). Sedan 1980 har de utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande.

Ung företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. De stöds både av offentliga medel och det privata näringslivet.

Här kan du läsa mer om Ung företagsamhet: ungforetagsamhet.se Länk till annan webbplats.

Uppdaterad: