Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Caroline och Jennica är finalister i årets skolledare

Caroline Andersson, verksamhetschef för grundskolan och Jennica Berzelius, rektor på Veta skola är finalister vid Skolledargalan 2023, en återkommande gala för skolledare. Caroline är finalist i kategorin årets innovationsarbete och Jennica i årets rektor.

Caroline Andersson till vänster och Jennica Berzelius till höger i bild.

Caroline Andersson, verksamhetschef grundskolan och Jennica Berzelius, rektor på Veta skola.

Skolledargalan är en gala som hyllar framgångsrika skolledare. Syftet med galan är att lyfta fram skolledare från hela landet som förtjänar uppmärksamhet för sina insatser och nya idéer i skolsverige. Skolledargalan är en del av konferensen Skolledare21.

Vikten av att arbeta tillsammans

Caroline Andersson är finalist i kategorin årets innovationsarbete och har arbetat i som verksamhetschef för grundskolan i Mjölby kommun i tre år. Hennes arbete omfattar 14 grundskolor med 17 rektorer.

När Caroline själv får berätta som sitt arbete lyfter hon vikten av att främja likvärdighet mellan skolorna och en ständigt strävan efter att förbättra kvaliteten i utbildningen. När hon fick veta att hon blivit nominerad kände hon sig hedrad och stolt, och för henne är nomineringen en bekräftelse på det hårda och målinriktade arbete som utförs för elevernas bästa.

– Jag är en lyhörd ledare som strävar efter att göra mina medarbetare delaktiga. Vid delaktighet kan du också ta större ansvar. Jag visar stor tillit till att var och en gör sitt bästa, säger Caroline om sitt ledarskap. Hon betonar vikten av att arbeta tillsammans och skapa en känsla av gemenskap för att nå gemensamma mål.

Tydligt fokus på eleverna

Jennica Berzelius har jobbat i Mjölby kommun i imponerande 18 år och är nu finalist i kategorin årets rektor. Hon började sin karriär som lärare och har sedan drygt sju år arbetat som rektor. Som rektor för Veta skola har Jennica ansvar för förskoleklass till årskurs 6 samt fritidshemmet.

– Som skolledare har jag hela tiden ett tydligt fokus på eleverna. Min ingång är alltid ”gynnar detta eleverna?”. För att eleverna ska nå så långt det är möjligt och för att de ska känna sig trygga behöver vi kompetenta lärare och lärare i fritidshem, berättar Jennica Berzelius och fortsätter: I min roll ligger ansvar att se till att vi tillsammans går mot samma mål och att vi tillsammans har en god arbetsmiljö. Mitt ledord är ”det är viktigt för mig att det går bra för dig” oavsett vem jag möter i mitt uppdrag.

Prisutdelning 19 oktober

Vinnarna presenteras på Skolledargalan som hålls på Nalen i Stockholm 19 oktober. Förutom årets rektor och årets innovationspris finns även kategorierna årets värdegrundsarbete, årets demokratiarbete och årets elevhälsoarbete.

Du kan läsa mer om skolledargalan och juryns motiveringar på skolledare21.se Länk till annan webbplats..

Uppdaterad: