Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Dackeskolan certifieras som Motorbranschcollege

Idag firas att Dackeskolans certifiering som Motorbranschcollege tillsammans med elever och personal. Certifieringen är en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska utbildningen.

Eleverna på fordonsprogrammet, Dackeskolan.

Eleverna vid fordonsprogrammet, Dackeskolan.

Vid ceremonin närvarade företagen IF-metall och Rejmes, som även höll tal om certifieringens och utbildningens betydelse för näringslivet. Ordförande för utbildningsnämnden, Gun-Inger Andersson, höll också ett tal. Under ceremonin serverades aptitretare, bubbel och tårta för att fira certifieringen.

– Vi är väldigt stolta över att ha certifierats till Motorbranschcollege. Det är viktigt att kunna erbjuda högsta kvalitet på vår fordonstekniska utbildning till våra elever. Vi har nöjda elever på de fordonstekniska programmen och lärarna får en bra kompetensutveckling, säger Jessica Hallberg, rektor Dackeskolan.

Stort framtida behov av tekniker och mekaniker

Motorbranschen har ett stort rekryteringsbehov, både på kort och på lång sikt. Enligt Motorbranchcollege behöver 6900 personer anställas de kommande tre åren, varav 600 personer i Östergötlands län. Tekniker och mekaniker är de yrkesgrupper där det största behovet finns.

– Grattis Dackeskolan som klarat certifieringen till att bli Motorbranschcollege! Det visar på ett gott kvalitetsarbete och en vilja att hela tiden utvecklas. Skolan har ett nära samarbete med bransch och företag, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege.

- Jag ville gå något praktiskt och lära mig mer om bilar och själva branschen. Jag har hört att Dackeskolan är en bra skola och därför valde jag den här utbildning. Det känns jättebra att gå här på Dackeskolan. Bra lärare och bra utbildning, säger Tindra Sundén elev vid fordonsprogrammet årskurs 2.

Bord med snittar

Restaurang- och livsmedelsprogrammet ordnade med snittar till ceremonin.

Bild över scenen under ceremonin av certifiering för Motorbranschcollege
Tårta för att fira certifieringen av motorbranschcollage

Certifieringen firades även med tårta!

Det krävs för att bli certifierad

För att titulera sig som Motornbranchcollege behöver skolan uppfylla sex kriterier:

  • en säkrad kompetensförsörjning,
  • ett nära samarbete med bransch och företag på orten,
  • kvalitetssäkring och nöjda elever på de fordonstekniska programmen,
  • kompetensutveckling för yrkeslärare, tillgång till ändamålsenliga maskiner,
  • utrustning och lokaler och
  • ett kvalitetssäkrat arbetsplatsförlagt lärande.

– Vi har utvecklats genom vårt goda samarbete med motorbranschens företag och certifieringen som Motorbranschcollege, säger Jessica Hallberg, rektor Dackeskolan.

Tindra Sundén elev på fordonsprogrammet tillsammans med rektor Jessica Hallberg och läraren Kjell Bengtsson.

Kontakt

Jessica Hallberg
Rektor Dackeskolan
010-234 56 99
jessica.hallberg@mjolby.se

Vad är Motorbranchcollege?

Motorbranschcollege ​är ett kvalitetsledningssystem med sex kriterier för ​fordonstekniska gymnasier. Bakom Motorbranschcollege står Transportföretagen och IF Metall.

Du kan läsa mer om Motorbranchcollege på motorbranschcollege.se Länk till annan webbplats..

Uppdaterad: