Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Veta skola hålls stängd under måndagen den 21 augusti

Uppdatering: Utbildningsförvaltningen har i samverkan med polisen gjort en ny säkerhetsbedömning att Veta skola kan öppna igen imorgon, tisdag.

Efter ett anonymt hot mot Veta skola tog utbildningsförvaltningen beslut att hålla skolan stängd under måndagen för att säkerställa elevers och personals trygghet och säkerhet.

Veta skola öppnar igen tisdag 22 augusti

Utbildningsförvaltningen har i samverkan med polisen och kommunens säkerhetsavdelning gjort en ny säkerhetsbedömning där beslutet är att Veta skola kan öppna igen imorgon, tisdag. Polisen gör bedömningen att hotet är ofarligt.

Detta innebär att Veta skola under tisdagen kommer hålla öppet som vanligt. Skoldagen inleds med information till elever om händelsen. Elevhälsan finns på plats för att möta upp frågor och funderingar.

Som en trygghetsskapande åtgärd finns fler vuxna ute i verksamheten och en förstärkt bevakning med väktare sker i närområdet under hela veckan.

Vad har hänt?

Under söndagen riktades ett anonymt hot via telefon mot Veta skola i Mantorp. Händelsen har polisanmälts.

Under söndag kväll fick vårdnadshavare vid Veta skola information via Unikum om händelsen och att skolan håller stängt under måndagen. Veta skola har vidtagit alla säkerhetsåtgärder de kan och som ett led i detta valde därför utbildningsförvaltningen att hålla skolan stängd under måndagen.

Inget hot har riktats mot annan skola i kommunen.

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att kontakta utbildningsförvaltningen.
E-post: utbildning@mjolby.se

 

Sidan senast uppdaterad: 21 augusti klockan 14.00

Uppdaterad: