Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Järnvägen i Mjölby fyller 150 år

Välkommen att fira Järnvägen i Mjölby som fyller 150 år! Detta firas måndag den 19 juni klockan 18-19. Firandet kommer att bjuda på körsång av kören Stämbandet, ett 20-tal utklädda personer i stil med 1870-tal, inklusive stinsen och Oscar II kommer mingla runt på stationen.

Bild över Mjölby tågstation från 1930-talet och från år 2023

Under firandet medverkar Sofia Malander, VD för Östgötatrafiken och Cecilia Burenby, kommunstyrelsens ordförande. Östgötatrafiken finns på plats med sitt mobila kundserviceteam. Mjölby kommun är också på plats, där kan invånare och besökare ställa frågor om det nya spåret och Mjölbys utveckling.

- Kommunikationer är en av Mjölby kommuns styrkor. Därför är det extra trevligt att få fira både 150-årsjubileum och nytt spår med perrong. Detta kommer ytterligare stärka vår kommun som en bra plats att leva och verka i, säger Cecilia Burenby, kommunstyrelsens ordförande.

Firandet sker i samverkan med Mjölby kommun, Östgötatrafiken och Trafikverket.

Uppdaterad: