Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Ny tillförordnad näringslivschef

Kvinna som står utomhus framför en röd lada. Hon ler.

Heléne Njord-Westerling, tillförordnad näringslivschef, fokus kommer att vara att ha en regelbunden kontakt med företag och företagsorganisationer i kommunen.

Heléne Njord-Westerling tillträder som ny tillförordnad näringslivschef i Mjölby kommun under en övergångsperiod efter Torbjörn Sjögren.

Heléne Njord-Westerling anställdes som näringslivsutvecklare i januari i år.

– Jag hoppas på att kunna bidra med ett tydligt näringslivsperspektiv i organisationen där Mjölby kommun arbetar med att förenkla och stärka vår service, bemötande och myndighetsutövning. Mitt fokus kommer att vara att ha en regelbunden dialog med företag och företagsorganisationer. Det är en förutsättning för att vi ska veta att vi fokuserar på rätt saker, säger hon.

Heléne Njord-Westerling har bred erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor gällande näringslivsfrågor, både strategiskt och operativt.

Hon har tidigare arbetat som näringslivschef i Ödeshögs kommun och varit konsult för Region Östergötland i att stötta de mindre kommunerna gällande frågor kring näringslivsutveckling. Heléne Njord-Westerling har också haft rollen som Vice VD och verksamhetschef för Norrköping Science Park.

Kommundirektör Andreas Capilla ser att kommunen ska fortsätta vara en plats för företagande.

– Nu vill vi se över hur vi på bästa sätt ska organisera näringslivsarbetet framöver för ett fortsatt bra näringslivsklimat. Mjölby kommun ska fortsätta utvecklas som en bra plats för företagande och etablering, säger han.

Kontakt

Heléne Njord-Westerling
Tillförordnad näringslivschef

Uppdaterad: