Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Birgitta Wigforss tilldelas Mjölby kommuns kulturstipendium 2023

En glad kvinna utomhus iklädd en teaterkostym. I bakgrunden finns ett träd.

Birgitta Wigforss i teaterkostym.

Kultur- och fritidsnämnden i Mjölby kommun är stolta över att meddela att årets kulturstipendium tilldelas scenkonstnären Birgitta Wigforss. Stipendiet erkänner hennes insatser inom teater och firar hennes engagemang och hängivenhet till scenkonsten.

Birgitta Wigforss har imponerat med sitt arbete som entreprenör inom scenkonsten. Hennes talanger sträcker sig över olika genrer, från nyårsrevyer till fars och familjeteater, där musikaliska inslag ofta ingår. Hon har framgångsrikt levererat scenkonst på ett humoristiskt och lättsamt sätt som tilltalar människor i alla åldrar. Hennes enastående skicklighet och hängivenhet har varit tydlig från idé till färdig produktion.

Utdelning på nationaldagen

Efter noggrant övervägande och bedömning av flera framstående kandidater fattade kultur- och fritidsnämnden beslutet att välja Birgitta Wigforss till kulturstipendiat den 15 maj. Kulturstipendiet består av ett diplom och ett belopp på 20 000 kronor. Det kommer att överlämnas till henne vid Mjölby kommuns firande av Sveriges nationaldag den 6 juni. Firandet äger rum på Mjölby hembygdsgård.

Kulturstipendiet i Mjölby kommun har som mål att uppmuntra och stödja kulturaktörer inom olika områden av kulturell karaktär, såsom konst, musik, litteratur, teater, film, dans, konsthantverk och foto. Det är en del av kommunens strävan att främja och bevara den kulturella mångfalden samt uppmuntra till fortsatt kreativitet och utveckling inom dessa områden.

Mjölby kommun gratulerar Birgitta Wigforss till detta välförtjänta kulturstipendium och ser fram emot att se hennes fortsatta bidrag till den lokala scenkonsten.

Kontakt

Lena Lindgren
Kulturstrateg

Uppdaterad: