Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Fritidsbanken i Mjölby - en möjlighet för alla att uppleva fritidsaktiviteter

Fler och fler hittar till Fritidsbanken i Mjölby för att låna fritidsföremål. Totalt har Fritidsbanken haft 2892 besökare med låntagare från Miami till Nya Zeeland. Fritidsbanken i Mjölby har verkligen gjort en insats för att göra fritidsaktiviteter tillgängliga för alla, oavsett var man kommer ifrån.

Sedan invigningen av Fritidsbanken den 1 september 2022 har det blivit 802 lånetillfällen och totalt 2411 artiklar utlånade.

- Det som lånas mest just nu är kickbikes, bollar, cyklar, inlines, hjälmar och skydd. Men även fiskespön, tält, spritkök, sovsäckar och liggunderlag berättar Jan Andersson, platsansvarig.

Fritidsbanken deltar också på aktiviteter där man erbjuder snabblån, vilket innebär att besökare kan låna och lämna tillbaka föremål under aktiviteten. Under 21 aktiviteter har 1197 personer lånat totalt 1591 artiklar från Fritidsbanken.

Fritidsbanken ute med hjälmar och rullskridskor på aktivitet

Fritidsbankens snabblån under invigningen av Mantorp Skatepark

Lämna in fritidsutrustning

Fritidsbanken vill även utöka sortimentet för sommarhalvåret. Därför efterlyser de fritidsföremål från allmänheten för att kunna erbjuda ännu fler aktiviteter och möjligheter för besökare att låna. Om du har saker som du inte längre använder och som skulle passa för utlåning på Fritidsbanken, kan du lämna in dem i butiken. Genom att lämna in föremål hjälper du till att skapa möjligheter för andra att uppleva olika fritidsaktiviteter under sommaren.

- Vi önskar få in mer sommarprylar till banken! När folk vårstädar förråd så är det bra att tänka på Fritidsbanken och lämna in det man inte längre vill ha, säger Marie Ljung, enhetschef.

Friluftsavdelningen på Fritidsbanken, stormkök, sovsäckar och rtggsäckar.

Lagerstatus och sommarkul

Besökare kan också hålla koll på lagernivåerna genom att besöka Fritidsbankens hemsida Fritidsbanken.se/fritidsbank/mjolby Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där kan du se vad som finns tillgängligt att låna. Fritidsbanken kommer också att finnas på olika evenemang under sommaren, såsom utlån av prylar på caféet i Skogssjön och på minigolfen hela sommaren. Fritidsbanken kommer även finnas på plats under kommunens sommarkul 21, 28 juni, 5 och 12 juli.

Det som lånas mest på Fritidsbanken i Mjölby är:

Skridskor 421 utlån

Hockeyhjälm 196 utlån

Alpinpjäxor 114 utlån.

Alpinhjälm 110 utlån

Längdstavar 83 utlån

Alpinstavar 82 utlån

Alpinskidor 79 utlån

Kickbikes 67 utlån

Cyklar 64 utlån

Uppdaterad: