Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Äntligen öppet - Mantorps skatepark invigd och redo att användas

Under tisdagen var det invigning av Mantorps nya skatepark. Arrangemanget blev en succé och det var fullt med folk på plats.

Ett stort antal barn, ungdomar och skateentusiaster samlades vid Vifolkaskolan för att fira invigningen av skateparken.

Kristin Kellander, ordförande för kultur- och fritidsnämnden klipper invigningsbandet

Kristin Kellander, ordförande för kultur- och fritidsnämnden klipper invigningsbandet.

Fritidsbanken var där för att erbjuda utlåning av skydd, skateboards och inlines till dem som ville prova parken för första gången. Kristin Kellander, ordförande för kultur- och fritidsnämnden, klippte det symboliska bandet och invigningen var officiellt igång.

-Skateparken blir ännu en plats i kommunen för spontanidrott. Här kan man umgås och ha roligt med närhet till trygga vuxna på fritidsgården. Dessutom är det positivt att högstadieeleverna på Vifolkaskolan nu får en skolgård där möjlighet till fysisk aktivitet finns, säger Kristin Kellander.

Inlines och hjälmar att låna av Fritidsbanken

Fritidsbanken fanns på plats.

Parken har utformats för att passa både nybörjare och erfarna åkare, med olika nivåer av svårigheter och utmaningar.

Invigningen var en del av kommunens satsning på att främja fritidsaktiviteter för ungdomar och skapa en positiv och trygg miljö för dem att umgås i.

-Med den nya skateparken hoppas vi kunna locka fler ungdomar att engagera sig i sporten och skapa en levande och dynamisk skatekultur i Mantorp, säger Kristin.

Den nya skateparken i Mantorp under invigningsdagen

På grund av planerade utvecklingsprojekt revs den gamla skatehallen, men nu har Mantorps ungdomar fått en ny mötesplats i form av en nybyggd skatepark. Det var kommunen som beslutade att bevilja investeringsmedel för en ny anläggning. Det genomfördes fokusgrupper bland elever i Mantorp om vilken typ av anläggning som ungdomarna ville skulle byggas. Ungdomarna fick också en viktig röst i valet av skateparkens placering.

Välkommen att uppleva den nya skateparken vid Vifolkaskolan i Mantorp!

Uppdaterad: