Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Laddstation för elbilar positiv etablering

Teslas nya laddstation för el-bilar ligger i ett växande område i Mantorp. Mjölby kommun planerar just nu för fler nyetableringar i närheten.

Med 40 laddare är stationen i Mantorp den hittills största i Sverige, och tredje största i Europa. Stationen är öppen för alla elbilar och ligger utmed E4:an i höjd med Mantorp park. Teslas supercharger ligger i ett expansivt område där Mjölby kommun planerar för verksamhetsmark.

– Laddstationen är en mycket positiv satsning för handeln, hästportcentrat, Mantorp park och för kommande etableringar i området, säger Birgitta Gunnarsson, kommunalråd.

Näringslivsutvecklare Heléne Njord-Westerling hoppas att den nya laddstationen ska bana väg för fler etableringar i kommunens nya verksamhetsområde, som ligger i närheten.

– Mjölby kommuns placering centralt i södra Sverige och vid stora kommunikationsstråk, blir tillsammans med den nya laddstationen ett bra läge för etableringar, säger hon.

Kommunens tomtmark ligger vid på Stålarpsvägen och Transportgatan, i anslutning till Depot Mantorp.

Läs mer om fastigheten och planerna på objektvision.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Laddstationer på rad bredvid en stor parkeringsplats med många bilar. På parkeringen finns en skylt med en kundvagn och texten Lågt pris varje dag.

Teslas Supercharger-station i Mantorp. Foto: Tesla

Uppdaterad: