Mjölby kommun, länk till startsidan

Utbildning hantverk finsnickeri

Är du kreativ och gillar att jobba med händerna? Mjölby vuxenutbildning startade hösten 2022 en ny yrkesutbildning på gymnasial nivå, hantverk finsnickeri.

Yrket

Finsnickare arbetar med att designa, tillverka och färdigställa, alltifrån möbler till byggnadssnickerier. Arbetet innehåller både planering och förberedelser och är ett mycket kreativt yrke.

Utbildningen

Utbildningen är på heltid via Mjölby vuxenutbildning i samarbete med Dackeskolan. Du behöver studera 40 timmar i veckan för att klara studierna. Utbildningen riktar sig till dig med ett stort intresse för hantverk och den ger dig en bred praktisk och teoretisk kunskap om att bli finsnickare och även fördjupade kunskaper och färdigheter i yrket. Målet är att ge dig de kunskaper du behöver för att få ett arbete inom snickeribranschen.

Inriktningar

Inredningssnickare

Här lär du dig att följa ett uppdrag från en idé, skiss eller datorritning fram till en färdig uppmontering. Du får prova att tillverka dörrar, fönster samt olika typer av inredningar, till exempel kök. Utifrån en uppdragsgivares önskan kan du få skapa ett unikt projekt.

Möbelsnickare

Du designar och producerar dina egna möbler. Från din ritning tillverkar du både massiva och fanerade produkter med traditionell maskinbearbetning och datorstyrd tillverkning.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Vissa kurser innehåller obligatorisk APL, arbetsplatsförlagt lärande (praktik). Under APL ges du möjlighet att jobba på olika snickeriföretag. Under APL-tiden följer du arbetsplatsernas tider, vilket kan innebära kvälls- och helgtjänstgöring.

Kurser

  • Hantverk – introduktion 200 poäng
  • Finsnickeri 1 – 200 poäng
  • Finsnickeri 2 – 200 poäng
  • Finsnickeri 3 – 200 poäng
  • Finsnickeri 4 – 200 poäng
  • Cad 1 – 50 poäng
  • Cad 2 – 50 poäng
  • Material och miljö – 100 poäng

Ansökan

Utbildningstart: Löpande antagning

Längd: Utbildningen är på cirka 60 veckor.

Studietakten är på
heltid.

Plats:
Dackeskolan, Mjölby.

Antal platser:
10

Utbildningsort:
Mjölby och den ort där din praktikplats finns.

Förkunskaper
: Grundskola eller motsvarande med minst godkänt i betyg svenska eller svenska som andraspråk och matematik.

Ansökan: Du kan söka till programmet via e-tjänsten ansökan vuxenutbildning.
Vuxenutbildning - ansökan Länk till annan webbplats.

Studiemedel: Utbildningen ger rätt till studiemedel från CSN. Du står själv för kurslitteratur. Skyddskläder och annan utrustning får du låna.

Kontakt

Elis Bergling
Ansvarig lärare hantverk finsnickeri

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?