Smaklabbet är platsen där ditt företag får testa sina produkter direkt mot tusentals konsumenter. Smaklabbet har öppet 15 juni – 12 juli 2026 i Väderstad.
Mellan 15 juni och 12 juli 2026 öppnar vi återigen Smaklabbet i centrala Väderstad. Arenan är öppen för små och medelstora företag (SMF) med nya produkter under utveckling som ännu inte börjat säljas.
Som deltagande företag får du:
Det finns även möjlighet att delta som utställare i Smaklabbet med befintlig produkt.
Erbjudandet räknas som försumbart stöd (De minimis*) och deltagandet är kostnadsfritt för ditt företag.
När du anmäler intresse tar vi kontakt för dialog och hittar rätt upplägg för ditt företag. Därefter görs ett urval utifrån kriterier och vi planerar det praktiska inför sommaren tillsammans.
Vill du vara med och forma framtidens mat? Anmäl ditt företag redan idag.
Smaklabbet är en unik arena där företag, forskning och konsumenter möts för att tillsammans utforska framtidens mat. Sommaren 2025 öppnade vi för första gången i Väderstad och responsen var över förväntan.
Under fyra intensiva veckor blev Smaklabbet en samlingspunkt för både lokala besökare och turister. Här kunde företag testa nya produkter, konsumenter ge direkt feedback och forskare bidra med analyser och nya perspektiv.
Smaklabbet möjliggörs genom samverkan och finansiering från Mjölby kommun, Europeiska Regionala utvecklingsfonden, Region Östergötland och Agtech Sweden.
– Som lokal producent gav Smaklabbet oss en unik möjlighet att få presentera och testa en helt ny dryck, vår humlade äppelmust, direkt med kunder och konsumenter. Möten som verkligen inspirerade oss att ta nästa steg. Envalla Gård, deltagande företag 2025.
* “De minimis”-stöd Enligt EU-kommissionens förordning 2023/2831.
Kim Brax, projektledare Smaklabbet
Telefon: 010-234 58 57
kim.brax@mjolby.se
Olivia Lefvert, delprojektledare Smaklabbet
Telefon: 010-234 69 41
olivia.lefvert@mjolby.se