Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Flygfotografering i Mjölby kommun

Under våren kommer det att ske en flygfotografering och laserskanning i delar av Mjölby kommun. Flygområdet omfattar Mjölby, Mantorp, Skänninge, Väderstad, Hogstad, Sya och områdena runt om dessa orter.

För att flygfotograferingen ska kunna genomföras och för att vi ska kunna lokalisera oss från luften behöver vi skapa en geografisk referens till flygbilderna på ett antal platser i kommunen, så kallade markstöd. Markstöden är en vit rektangel med en svart kontrastfärg runt om och de målas på plana, öppna och hårda platser inom flygområdet. Rektangeln är 40 x 40 centimeter.

Flygbilderna är skalriktiga och utan förvrängningar av markytan och med laserdata som används som planering- och projekteringsunderlag. Flygfotona används även till att uppdatera kommunens primärkarta och till mark- och 3D modeller.

Uppdaterad: