Mjölby kommun, länk till startsidan

Beredskapsveckan

Skulle du klara dig en vecka utan samhällets hjälp vid till exempel ett strömavbrott? Mjölby kommun deltar i Beredskapsveckan med en rad aktiviteter för att informera och uppmärksamma hur man kan förbereda sig om en kris skulle komma. Temat för veckan i år, 2023, var öva!

En låda, märkt "krislåda" med mat i.

Beredskapsveckan (tidigare Krisberedskapsveckan), vecka 39, arrangeras årligen av MSB. Beredskapsveckan är en årlig informationsinsats som ska öka människors motståndskraft inför kriser och krig. Beredskapsveckan är en del av arbetet med att stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar. Den samlar en bredd av olika aktörer, som kommuner, civilsamhälle, branschorganisationer, myndigheter och näringsliv till en gemensam insats.

Webbutbildningen "Sju dagar"

Vill du testa dig själv? I webbutbildningen "Sju dagar" kan du utmana sig själv i att klara sju dagar utan el – oförberedd. Scenariot i den första delen utvecklas allt eftersom timmarna och dagarna går och det gäller att välja det smartaste sättet att hantera de utmaningar man ställs inför, exempelvis vad gäller behovet av mat och vatten. I nästa del av utbildningen får man prova att packa en krislåda och följa en checklista över vad som kan vara bra att ha med i den.

Webbutbildningen "Sju dagar"( MSB:s webbplats)

Sju dagar - Klarar du krisen? (msb.se) Länk till annan webbplats.

Vill du lära dig mer om hur du kan förbereda dig?

Förbered dig för kris (msb.se) Länk till annan webbplats.

Kontakt

Säkerhetssamordnare
Telefon medborgarservice :

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?