Mjölby kommun, länk till startsidan

Trygg hemgång

Trygg hemgång är ett stöd för dig när du blir utskriven från sjukhus eller korttidsplats och är på väg tillbaka till ditt eget hem. Det innebär att du får extra stöd hemma den första tiden, för att känna dig delaktighet och trygg i
din livssituation.

Trygg återgång till ditt hem

Trygg hemgång fungerar som ett stöd för att du ska känna hur mycket du klarar på egen hand. Bedömning av din aktivitetsförmåga ska göras hemma hos dig och utformningen av stödet varierar utifrån dina behov och förmåga. Det innebär att du, i ditt eget tempo, kommer att få träna på det du har behov av. Vi finns till hands och stöttar när det behövs. Trygg hemgång består av ett team med biståndshandläggare, hemtjänst, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster.

Vad händer hemma?

Vi möter upp dig i hemmet när du kommer hem från sjukhus eller korttidsplats. I lugn och ro planerar vi tillsammans för de närmaste dagarna och ser vilka behov som finns. Därefter gör vi en så kallad vårdplanering tillsammans med dig. Vi går igenom vad du klarar av själv och vad du behöver stöd med framöver. Efter ungefär två veckor utvärderar och planerar vi tillsammans för ditt eventuellt fortsatta stöd och sedan kommer hemtjänsten att utföra de olika insatserna.

Trygg hemgång innebär en avgift och en avgiftshandläggare kan hjälpa till att räkna ut kostnaden.

Välkommen att kontakta teamet

Sjuksköterska

Telefon: 010-234 59 99
Alla dagar dygnet runt.

Arbetsterapeut och sjukgymnast

Telefon: 010-234 59 87
Telefontid vardagar klockan 8.15-9.15

Biståndshandläggare

Telefon: 010-234 50 00

Avgiftshandläggare

Telefon: 010-234 57 32

Telefon: 010-234 62 89

Medborgarservice

Telefon: 010-234 50 00

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?