Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Uppdatering onsdag: Skogssjöns badplats öppen igen

På söndagen upptäcktes vassa föremål i vattnet vid bryggorna på Skogssjöns badplats. Nu har dykare gjort en grundlig undersökning av botten utan att hitta något mer som kan vara farligt. Skicket på armeringsjärnet talar för att det legat begravt nere i dyn på botten länge. Badplatsen är öppen för bad igen.

En magnetfiskare drog upp ett armeringsjärn ur sjön söndag kväll. Det är inget som ska finnas i Skogssjön, så för säkerhets skull stängdes badplatsen av under dagen och kommunen tog in dykare för att säkerställa att inget farligt fanns kvar på botten.

Nu har väktarna har tagit bort avspärrningen så nu är det fritt fram att bada i Skogssjön igen.

– Vi passade på att städa lite handdukar och skräp, men det var allt vi hittade, säger Johan Forsgren, räddningschef. Men för säkerhets skull kommer dykarna att åka till Månsjön i eftermiddag och till Nederlösabadet och Västra Hargssjön i morgon tisdag för att undersöka botten där med.

Händelsen är polisanmäld.

Uppdatering onsdag: Järnet har sannolikt legat länge

Skicket på armeringsjärnet talar för att det legat begravt nere i dyn på botten länge.

– Det är nog därför det inte hittats vid dykningar, utan upptäcktes först när magnetfiskarens magnet fick tag i metallen. Vi har gjort bedömningen att det sannolikt inte är någon som har placerat det där nyligen för att skada, säger Johan Forsgren, räddningschef.

Uppdaterad: