Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Utdelning av stipendier för framtidens stjärnor i Mjölby

Under skolavslutningarna i Mjölby kommun hyllas 28 elever i årskurs nio, två elever i anpassad grundskola och två gymnasiestudenter. De får alla stipendier för deras enastående studieresultat och förbättrade prestationer.

Kvinna håller upp två diplom.

Gun-Inger Andersson, utbildningsnämndens ordförande, med diplom som delas ut till stipendiater under veckans skolavslutningar.

Stipendiaterna i årskurs nio får ta emot 1 000 kronor vardera, medan gymnasiestudenterna belönas med 5 000 kronor. För elever i årskurs nio tilldelas stipendier till de med högst betyg och de som visat störst förbättring sedan årskurs åtta.

– Genom att uppmärksamma goda studieresultat vill vi inspirera alla elever att sträva efter sina bästa prestationer. Stipendierna är en hyllning till deras hårda arbete och ett sätt att fira deras framsteg, säger Gun-Inger Andersson, ordförande i utbildningsnämnden.

Önskar eleverna en glad sommar

Idag går ungefär 4 000 elever på sommarlov och 180 elever tar studenten från Mjölbys grund- och gymnasieskolor.

– Sommaren är en tid för värme och egen reflektion. Ta tid att minnas allt bra du har gjort, roliga stunder med vänner och familj samt de utmaningar du övervunnit som gör dig stolt, säger Christer Lordh, utbildningschef och avslutar; Vi är alla bra på olika saker, och tillsammans utgör vi framtiden. Ha en riktigt skön sommar!

Antal stipendiater per skola

Antal stipendium per varje skola motsvarar två per avgångsklass. Stipendierna ges till skolans bäst presterande elever inom respektive kategori, oavsett vilken klass de tillhör.

Grundskolor

Blåklintskolan: fyra stipendiater.

Lagmanskolan: åtta stipendiater.

Trojenborgskolan: sex stipendiater.

Vifolkaskolan: tio stipendiater.

Anpassad grundskola: två stipendiater.

Gymnasieskolor

Bästa studieresultat högskoleförberedande program.

Bästa studieresultat yrkesförberedande program.

Uppdaterad: