Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Äntligen skolstart!

Torsdag 17 augusti var det dags för skolstart i Mjölby grundskolor. På Blåklintsskolan invigdes det nya läsåret med bandklippning, tal och en 25 meter lång rulltårta.

Ett långt bord med rulltårta och festis.

Nu har mer än 3500 elever välkomnats till det nya läsåret i grundskolorna i Mjölby kommun. På Blåklintskolan välkomnades eleverna med en 25 meter lång rulltårta!

– Inför förra läsåret ville vi hitta ett sätt för alla 595 elever att fira skolstarten tillsammans istället för att klasserna firar var för sig, och då kom vi på idén med en lång rulltårta som gör att ingen behöver köa och alla kan träffas tillsammans, berättar Anna Ahlm, rektor årskurs 4-6 på Blåklintskolan.

Den nya traditionen med gemensamt firande och den långa rulltårtan har varit mycket uppskattat av eleverna.

– Vi vill visa att skolstarten är något att verkligen fira, inte bara skolavslutningen, säger Anna Ahlm.

Vi hälsar nya och befintliga elever varmt välkomna till ett nytt läsår!

Grundskolor

I Mjölby kommun finns 13 grundskolor, från förskoleklass till årskurs nio. Mer information om våra grundskolor och deras kontaktuppgifter hittar du samlat här:

Grundskolor

Fritids

På våra grundskolor finns fritidshem som tar emot barn från 6 år till och med vårterminen det år barnet fyller 13. Fritidshemmen ska tids- och innehållsmässigt komplettera skolan och erbjuda barn utveckling och stimulans utifrån behov och intresse.

Fritids, fritidshem

Läsårstider

När är det skolstart? När börjar höstterminen eller vårterminen? Vilken vecka är det sportlov, höstlov eller studiedag? När är det skolavslutning och sommarlov? Hur ansöker jag om att få ledigt? På länken nedan har vi samlat läsårstiderna (terminer) för kommunens grundskolor:

Läsårstider och lov i grundskolan

Unikum

Information från rektor skickas via Unikum. Där finns också bland annat underlag för utvecklingssamtal, pedagogiska planeringar och bedömning.

Unikum finns att ladda ner som en app, Unikum Family. Du kan också logga in via din dator.

Unikum Länk till annan webbplats.

Uppdaterad: