Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Stora biltvättarhelgen

Till helgen, den 22- 23 april, är det dags för årets stora biltvättarhelg. Mjölby kommun önskar att fler tvättar sin bil i en biltvätt eftersom biltvättarna som sker på gatan och garageuppfarten skadar vår vattenmiljö.

Varje år sker ungefär 15 miljoner biltvättar direkt på gatan. Vid varje enskild tvätt rinner olja, giftiga tungmetaller och asfaltsrester rakt ut i våra sjöar och vattendrag. Det är ämnen som vår natur har väldigt svårt att bryta ner. Tvättar du däremot din bil i en biltvätt samlas de farliga ämnena upp och förhindrar att människor, djur och miljö kommer till skada.

TACK för att du tvättar bilen i en biltvätt eller i en gör-det-själv-hall.

Här kan du läsa mer om bilen och kemikalier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

bil biltvätt

Uppdaterad: