Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Mjölby kommun har ny webbplats

Nya mjolby.se är utvecklad med användaren i fokus. Ambitionen är att webbplatsens besökare snabbt ska kunna hitta information och utföra sina ärenden.

Kommunens webbplats har över en miljon besök varje år. Den är viktig för kontakten med kommunens invånare, besökare och företag.

– Mjolby.se är en prioriterad kommunikationskanal, säger marknads- och kommunikationschef Eva Rådander. Det har varit viktigt för oss att bygga en webbplats som möter olika behov hos användarna. På köpet blir kommunens webb mer ändamålsenlig och användbar för alla.

Tillgänglig webb

Numera finns krav på att offentliga webbplatser ska vara tillgängliga enligt lagen om digital offentlig service, DOS-lagen.

Nya mjolby.se är tillgänglighetsanpassad från grunden, vilket till exempel underlättar för besökare som använder skärmläsare. Den följer också en struktur som utgår från nationella användartester, Funkaboda.

Vi har infört artificiell intelligens, AI, på webbplatsen. Det innebär att du som besökare får förslag på innehåll baserat på vad du brukar söka efter, tid på året med mera. Via funktionen ”Hjälpte informationen dig?” kan du hjälpa oss att förbättra informationen.

Arbetet med att utveckla den nya webbplatsen startade i februari i år. Anledningen till att vi byggt ny webb är att den gamla webben inte längre klarade av att möta varken de tekniska möjligheter eller de lagkrav som finns kring digital tillgänglighet.

Om du hittar något konstigt

Hittar du innehåll på en sida som ser konstig ut eller en länk som slutat fungera? Hör gärna av dig till webredaktion@mjolby.se om du upptäcker något som verkar vara fel.

Uppdaterad: