Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Lämna dina ytterkläder till någon som behöver det

Har du en jacka eller andra ytterkläder som du inte använder? Då kan du lämna det på någon av snällväggarna i Mjölby och Skänninge.

En snällvägg är en plats där man kan ge bort saker man inte behöver till någon annan. Tanken är att värmande plagg som jackor, mössor, vantar och halsdukar kan skänkas på platsen.

Snällväggarna finns på Jerikodalstorget i Mjölby och Stora torget i Skänninge. Det är dagliga verksamheten Navets snickeri som har tillverkat väggarna och målat dem.

– Deltagarna har nästintill tillverkat väggarna själva utan vår hjälp. De tycker att det har varit jätteroligt och är nöjda, säger Jim Lager, stödassistent på Navets snickeri.

En del av Centrumlyftet

Initiativet till snällväggarna kommer från kommunen.

– Snällväggen är en av ett 20-tal satsningar i projektet Centrumlyftet. Genom detta projekt jobbar näringslivet och kommunen gemensamt för att lyfta attraktiviteten på kommunens fyra största tätorter, genom konkreta satsningar nu i slutet på året, säger Torbjörn Sjögren, näringslivschef och huvudprojektledare för Centrumlyftet.

Projektledare för delprojektet med snällväggarna är näringslivsutvecklare Jonny Bertholdsson.

– Det känns bra med ett projekt som snällväggarna, som verkligen är i julens anda av generositet, säger Jonny Bertholdsson.

Snällväggen är flyttbar och än så länge är det planerat att den kommer att vara kvar under vintern.

En svart vägg med texten Snällvägg ta en jacka om du behöver, ge en jacka om du har en. På väggen finns det även krokar där det hänger en jacka.

Snällväggen har tillverkats av dagliga verksamheten Navets snickeri.

En man som står framför en svart vägg och hänger en jacka på en krok. Han ler.

Näringslivschef Torbjörn Sjögren framför snällväggen på Jerikodalstorget i Mjölby.

Kontakt

Torbjörn Sjögren
Näringslivschef

Uppdaterad: