Mjölby kommun, länk till startsidan

Sommarjobb 2023

Starta din karriär hos oss! Nu söker omsorgs- och socialförvaltningen lyhörda och ansvarstagande sommarvikarier, med social förmåga och intresse för andra människor. Hos oss möter du många olika individer, alla med sina egna behov och personligheter.

Vill du ha ett roligt och ansvarsfullt sommarjobb som skapar plats för livsglädje? Bli sommarvikarie hos oss på omsorgs- och socialförvaltningen!

Omsorgs- och socialförvaltningen har ett tydligt uppdrag - vi finns till för människor. Utveckling och trygghet i vardagen är vår drivkraft. Vår gemensamma målbild är att skapa bra välfärdstjänster för alla. Det förutsätter ett stort och kunnigt engagemang. Likaså modiga insatser på innovativ teknik i framkant.

Välkommen med din ansökan!

Vi samarbetar med Offentliga Jobb.

Du kan välja om du vill skapa ett konto hos Offentliga Jobb, då kan du sedan logga in och uppdatera uppgifterna i CV och personligt brev. Alternativet är att söka utan konto och då måste du bifoga CV och personligt brev i din ansökan men det går inte att gå in och ändra i det du bifogat. Du som söker måste ha fyllt 18 år.

En tjej som sitter i rullstol, bredvid henne sitter en man som håller i en ipad. Båda ler.

Arbetsuppgifter

Under sommaren har vi två semesterperioder och nu söker vi dig som kan jobba första perioden vecka 25-28 eller andra perioden vecka 29-32. Eller kanske vill du jobba båda perioderna?

Vad vill du jobba med och var vill du jobba?
Vi har flera verksamhetsområden som du kan välja på!

 • Hemtjänst
 • Socialpsykiatrin
 • Korttidsboende/rehabilitering
 • Gruppboende och korttidsboende LSS
 • Vårdboende äldreomsorg

Omsorgsarbetet

Omsorgsarbetet är ett omväxlande, roligt och spännande jobb. Där du ger stöd och hjälp till människor i sin vardag.

Din arbetsdag är fylld med arbetsuppgifter där du hjälper till med personlig hygien, att klä sig, medicinhantering, matlagning, städ, tvätt, rehabiliteringsträning och kontakt med anhöriga. Det innebär även att skapa livsglädje, motivation och inspiration för våra kunder genom till exempel promenader, social tid och andra aktiviteter.

Arbetet genomförs ibland tillsammans med dina kollegor och ibland ensam. Du kommer att jobba enligt ett schema med dag, kväll, och helgarbete eller natt och helgarbete.

En äldre kvinna tillsammans med en yngre kvinna som står i ett kök. Hon har blå arbetsdräkt på sig. Båda tittar på varandra och ler.

Våra verksamhetsområden

Hemtjänst

Inom hemtjänsten arbetar du i kundens hem och arbetstempot kan vara högt. Du arbetar framför allt självständigt men vissa arbetsmoment utförs tillsammans med dina kollegor. Du utgår från din enhet och förflyttar dig med cykel eller bil mellan olika kunder. Du får hjälp och stöd via en mobil lösning som beskriver vilka insatser som ska utföras när hos kunden.

Socialpsykiatrin

Socialpsykiatrin är en verksamhet som har boendestöd, boende och daglig sysselsättning för personer med psykisk ohälsa. Arbetet innebär att ge stöd och service till individen för att klara sin dagliga livsföring, vara delaktig i samhällslivet och uppnå så hög grad av självständighet som möjligt. I arbetet förekommer ofta samverkan med andra verksamheter inom och utanför kommunen för att möta de behov som individen har.

Korttidsboende/rehabilitering

Korttidsboende är en form av vårdboende för en begränsad tid. Personen kan behöva extra hjälp och stöttning efter sjukhusvistelse, avlastning för anhöriga, rehabilitering i form av mediciniska och/eller fysiska åtgärder som träning, att klara sig själv hemma eller i väntan på en permanent plats på ett vårdboende. Här förekommer också vård i livets slutskede.

Arbetet på korttidsenheten ställer höga krav på självständighet och arbetskapacitet, då det är en hög omsättning av nya hyresgäster.

Gruppboende, korttidsboende och daglig verksamhet - funktionsnedsatta

Arbetet innebär stöd och service till personer med funktionsnedsättning och att genom pedagogiskt motivationsarbete bidra till att varje individ uppnår ökad självständighet och mer inflytande över sin vardag. Du stödjer och assisterar individen i det dagliga livet utifrån dennes behov och förmåga både i boendet, vid sysselsättning samt kultur och fritidsaktiviteter. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad, självständig och har en förmåga att arbeta pedagogiskt. Framgång i arbetet bygger på att du är duktig på att skapa och bibehålla goda relationer och att du är ansvarstagande. Du bör ha en personlig mognad och inre trygghet.

Vårdboende - äldreomsorg

Inom vårdboende arbetar du med att skapa en meningsfull vardag för kunden som i många fall behöver hjälp och stöd med det mesta i sin vardag. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel, kreativ och lyhörd. Din samarbetsförmåga i teamet är viktig för att skapa en god arbetsmiljö samt bidra till att arbetet fungerar.

Snabba frågor och svar

Det finns flera olika verksamhetsområden där vi behöver vikarier.

 • Hemtjänst
 • Socialpsykiatrin
 • Korttidsboende/rehabilitering
 • Gruppboende och korttidsboende LSS
 • Vårdboende äldreomsorg

Vi söker vikarier i olika åldrar med ingen, lite eller mycket erfarenhet av vård och omsorg. Du kanske är pensionär och vill jobba några timmar i månaden?!

Du har möjlighet att välja om du vill arbeta enligt en månadsanställning eller som timvikarie. Du kan också önska i vilken omfattning du kan arbeta hos oss, alltså hur många veckor och timmar du kan arbeta.

För att jobba hos oss måste du ha fyllt 18 år innan du påbörjar din anställning samt kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

I Mjölby kommun använder vi olika digitala utbildningsplattformar i vår introduktion. Det är ofta korta kurser som handlar om hur det är att vara vikarie i Mjölby kommun, hur man gör när man behöver sjukskriva sig, vem man kan vända sig till om man tappat bort lösenord, vilka arbetstidsregler som gäller, vilka försäkringar man har, hur lönesystemet fungerar, vad sekretess innebär och mycket mer.

 

Samtidigt så har du en mentor som handleder dig i det dagliga och finns där i början till dess du lärt dig olika moment.

 

Vi anpassar även introduktionen efter dina behov.

I Mjölby kommun använder vi olika digitala utbildningsplattformar i vår introduktion. Vissa utbildningar är bara digitala. Vissa är dels digitala, dels praktiska. Utbildningarna kan till exempel handla om:


 • förflyttningsteknik
 • läkemedelsdelegering
 • dokumentation
 • utbildning i bemötande både av omsorgstagare och anhöriga
 • demens
 • åldrande
 • lågaffektivt bemötande och så vidare.

Som medarbetare som arbetar heltid får man 2 500kronor per år i friskvårdsbidrag. Vikarier får friskvårdsbidrag i efterhand och hur mycket det är beror på hur mycket du arbetat under tiden du var vikarie.

Fler lediga tjänster

Vi söker löpande timvikarier för tjänster så som undersköterskor, vårdbiträden, kockar, lokalvårdare, måltidsbiträden, barnskötare, förskollärare, fritidspedagoger och lärare.

Kolla in våra lediga tjänster här.

Kontakt

Elisabeth Svensson, enhetschef Planeringsenheten

Telefon: 010 - 234 51 26

E-post: elisabeth.svensson@mjolby.se


Madelene Ekström, bemanningsplanerare

Telefon: 010 - 234 58 59

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?