Mjölby kommun, länk till startsidan

Förmåner för dig som anställd

Här har vi samlat några av de förmåner som du kan ta del av när du jobbar hos oss. Vad är viktigt för dig?

Kvinnlig medarbetare i rullstol som presenterar något hon skrivit på sin whiteboard. 

Din hälsa och balans i livet

Vi är måna om att vår arbetsmiljö främjar hälsa och strävar efter att ge våra medarbetare förutsättningar för att uppnå balans mellan arbete, familj och fritid.

Om dina arbetsuppgifter och verksamheten tillåter kan du ha möjlighet att arbeta hemifrån i samråd med din chef.

Flextid och olika arbetstidsmodeller förekommer.

Som anställd hos oss har du minst 25 semesterdagar per år. Fler semesterdagar har du från och med att du fyllt 40 år (31 dagar) och 50 år (32 dagar).

 

Läs mer om villkoren i broschyren "Säg hej till ditt kollektivavtal" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Som tillsvidareanställd hos oss har du möjlighet att hyra en cykel till ett förmånligt pris genom bruttolöneavdrag. Det finns ett brett utbud av cyklar, allt från city- och elcyklar till mountainbikes och racercyklar. En anställningsförmån som är bra för både hälsa och miljö!

Du får ta del av ett friskvårdsbidrag på 2500 kronor per år som kan nyttjas till aktiviteter såsom gymkort, massage, utförsåkning, padel, personlig tränare och ridning.

Gillar du att hänga med på aktiviteter såsom en resa till Liseberg, motorcykeltrip, pubquiz, julpyssel eller träningspass tillsammans med kollegor? Då skulle ett medlemskap i vår personalklubb KoMpis vara något för dig, de verkar för att främja trivsel bland våra medarbetare och erbjuder olika aktiviteter, rabatter och andra förmåner.

Man som pratar med någon i sitt headset samtidigt som han jobbar framför sin dator.

Din kompetensutveckling och karriär

Vi vill att din kompetensutveckling aldrig ska stå still och att det ska finnas möjlighet att byta roll eller göra karriär inom vår organisation genom intern rörlighet.

Som ny chef får du delta i ett kommungemensamt introduktions- och utbildningsprogram som underlättar för dig att komma in i ditt uppdrag som chef i Mjölby kommun. Du får introduktion i hur Mjölby kommun styrs och utbildningar inom olika områden som exempelvis kompetensbaserad rekrytering, budget och prognos, systematiskt kvalitetsarbete och arbetsmiljö.

 

Du får möjlighet att delta i vårat ledarskapsprogram som ska bidra till professionella chefer som har mod och tilltro till sin egen ledarskapsförmåga att hantera utmanande situationer i ledarrollen.

 

Du kan även delta i ett regionalt mentorsprogram för chefer som är ett sätta att främja lärande och utveckla ledarskapet tillsammans med chefskollegor från andra kommuner.

Vill du utveckla ditt medarbetarskap? Då är Medarbetarakademin något för dig! Medarbetarakademin är ett utvecklingsprogram som stärker och utvecklar ditt medarbetarskap och din förmåga att aktivt bidra i olika verksamhetsfrågor.

Är du intresserad av att jobba som chef i framtiden? Då finns möjligheten att delta i ett regionalt chefsförsörjningsprogram, Framtida chef, som genomförs i samverkan med kommunerna och regionen i Östergötland. Programmet rustar dig inför framtida chefsuppdrag.

Är du intresserad av att utveckla arbetet för mångfald, jämställdhet och tillgänglighet i kommunen? Då kan du söka det regionala utbildningsprogrammet Vinna-Vinna.

Vill du som medarbetare vidareutbilda dig för att bredda din kompetens, vidareutvecklas eller byta yrke? Då finns det möjlighet att ansöka om omställningsstudiestöd via CSN samt kompletterande studiestöd via Omställningsfonden.


Läs mer om villkoren i broschyren "Säg hej till ditt kollektivavtal" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Leende sjuksköterska som samtalar med en brukare, äldre man. Hon har sin hand på hans axel. 

Övriga förmåner i kollektivavtalet

Kollektivavtalet ger dig som medarbetare bra villkor och olika förmåner för att du ska ha det bra både på och utanför jobbet.

Utöver föräldrapenningen du får från Försäkringskassan under din föräldraledighet kan du få ett föräldrapenningstillägg på 10 procent av din lön av oss som arbetsgivare.


Läs mer om villkoren i broschyren "Säg hej till ditt kollektivavtal" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Som anställd hos oss är du automatiskt försäkrad vid sjukdom, arbetsskada och dödsfall.

 

Läs mer om villkoren i broschyren "Säg hej till ditt kollektivavtal" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varje år avsätter din arbetsgivare pengar till din tjänstepension – vilket kan bli en betydande del av din framtida pension! Du kan själv välja vilket bolag som ska förvalta dina pensionspengar. Om du inte gör ett aktivt val placeras pengarna i en traditionell pensionsförsäkring med återbetalningsskydd på KPA Pension.


Läs mer om villkoren i broschyren "Säg hej till ditt kollektivavtal" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

HR- och löneavdelningen

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?