Mjölby kommun, länk till startsidan

Skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga lär sig om nedskräpning och plockar skräp tillsammans. Förra året deltog över 700 000 barn och unga runtom i hela landet och hela 220 kommuner hjälpte till genom att sprida ordet, hämta upp skräpet och mycket mer.

Dummybild

Nu har anmälan stängt!

Alla är välkomna att anmäla sig till Skräpplockardagarna. Förskolor, skolor och barn- eller ungdomsföreningar kan också beställa våra kostnadsfria skräpplockarpåsar i samband med anmälan. Prata ihop er i verksamheten om vem som ska anmäla er, så ni inte dubbelanmäler er.

Sista dag att anmäla sig var 31 maj 2022. Det går såklart bra att plocka skräp senare än det också, bara man har anmält sig och beställt påsar senast 31 maj.

Ny möjlighet att anmäla dig, väntas våren 2023.

Vad gör vi av skräpet som vi plockar?

Det insamlade skräpet sorteras i största möjliga mån och lämnas där ni normalt lämnar ert avfall. Det avfall som inte kan sorteras ut, kan läggas i väl förslutna påsar i ert vanliga sopkärl. Får skräpet inte plats i sopkärlet kan ni lägga det i en sopsäck (med maxstorlek på 125 liter) och ställa det bredvid sopkärlet vid nästa ordinarie hämtningsdag. De som inte har ett eget sopkärl kan lämna skräpet på Hulje återvinningscentral.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?