Till innehållet
Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
En kvinna arbetar förnöjt i sin trädgård

BYGGA, BO & MILJÖ

Bostäder

Här kan du leva det goda livet! Tre år i rad har Mjölby nu blivit rankad som Östergötlands bästa småstadskommun att bo i. Här bor drygt 27 300 invånare och 2018 steg invånarantalet med 354 personer. Det är den största ökningen på 46 år. 

Familj utanför sin villa.

Attraktivare hus- och villatomtspriser lockar liksom det ovanligt rika utbudet av föreningsliv och aktiviteter. Vårt geografiska läge och infrastrukturen med utmärkta kommunikationsmöjligheter är också ett stort plus.

Just nu byggs det på många platser i kommunen, det syns byggkranar lite varstans. Här presenterar vi aktuella nybyggnationer och även planer för framtida boende. 

Pågående och planerade nybyggnationer i kommunen

Svartå strand

Det nyaste bostadsområdet i Mjölby ligger mitt i staden, alldeles intill Svartån, och heter just Svartå strand. Här finns vackra lummiga promenadstråk längs med ån och hit söker sig många mjölbybor för att motionera eller bara insupa atmosfären och lugnet. Från Svartå strand är det bara några få minuters promenad till pendeln och stadens centrum. Hittills är 200 lägenheter uppförda, både hyres- och bostadsrätter.

Just nu pågår försäljningen av HP Boendeutveckling AB och UBABs 44 bostadsrätter. Det är det tredje huset som företaget bygger på området. Huset blir tio våningar högt och lägenheterna omfattar 1-3 rum och kök. Planerad inflyttning är våren 2020.

HP Boendeutveckling AB och UBABslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information om lägenheterna hos Svenskfastighetsförmedlinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2017 arrangerade kommunen en markanvisningstävling för ett område på Svartå strand som heter södra Björkudden. Tävlingen vanns av Göta Stenhus AB. De planerar att bygga cirka 60 nya hyreslägenheter och fem radhus under de kommande 4-5 åren på södra Björkudden.

Göta Stenhus Aktiebolaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Statsrådet i Mjölby

På centrala Skänningevägen 6 i Mjölby - mest känt som platsen där Bebbes korvkiosk en gång stod - bygger Bostadsbolaget i Mjölby AB länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterett nytt hus i sju våningar. Här kommer man att ha nära till både centrum och den natur som Svartån och Hagaparken erbjuder. Huset kommer att innehålla totalt 50 lägenheter som är fördelat på 25 stycken 1 rum och kök, 24 stycken 2 rum och kök, och 1 styck 3 rum och kök. Inflyttning planeras till våren 2019.

Bostadsbolaget i Mjölby Aktiebolaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sjunnings fält i Mjölby

I östra delen av Mjölby intill ett befintligt villaområde och ett naturområde med tallskog ligger Sjunnings fält. Här planerar HSB Östergötland att bygga 36 par- och radhus i bostadsrätts form med inflyttning kvartal 1 år 2021. Husen blir cirka 110 kvadratmeter stora i två våningar. Varje hus får tillgång till carport och förråd på den egna tomten. Försäljningen har påbörjats.

HSB Östergötlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kungshöga trygghetsboende i Mjölby

Ett trygghetsboende är en boendeform som riktar sig till den som har fyllt 65 år, är folkbokförd i Mjölby kommun, och som av någon anledning vill ha ett tryggare boende. Bostadsbolaget i Mjölby Aktiebolag bygger just nu ut trygghetsboendet Kungshöga med 24 nya lägenheter på Kungshögagatan 4. Förutom de nya lägenheterna kommer det att finnas nyrenoverade gemensamhetslokaler och en övernattningslägenhet. Eftersom denna boendeform sker i samverkan med Mjölby kommun kommer det att finnas trygghetsvärdar på plats dagtid. Det nya huset planeras vara färdigt i oktober 2019.

Bostadsbolaget Mjölby Aktiebolaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vifolka trygghetsboende i Mantorp
Bostadsbolaget i Mjölby Aktiebolag planerar att bygga ett trygghetsboende med 28 lägenheter i Mantorp intill Vifolkagården. Även här blir det en gästlägenhet och gemensamhetslokaler. Planen är att bygga både ettor och tvåor. Beroende på när detaljplanen blir klar beräknas inflyttning till 2020/2021.

Observera att det är en separat kö till trygghetsboendena. Om du vill ställa dig i kön gör du det på Bostadsbolagets webbplats eller besöker Bostadsbolagets Bobutik på Burensköldsvägen 6 i Mjölby så hjälper de dig.

Bostadsbolagets Mjölby Aktiebolaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kristallkronan i Mantorp

Vid Häradsvallen i Mantorp med infart från Fallvägen planerar Bostadsbolaget i Mjölby Aktiebolag att bygga cirka 60 lägenheter i fem trevåningshus. Detaljplanen för området väntas vara klar under nästa år och inflyttningen skulle då kunna ske 2021. 

Vår film: Här kan du leva det goda livet!

Ingen kommunal bostadsförmedling

Vi har ingen kommunal bostadsförmedling utan du får vända dig direkt till respektive fastighetsägare eller mäklare om du söker bostad.

Bostadsbolaget i Mjölby Aktiebolag är kommunens fastighetsbolag som äger och förvaltar cirka 2600 lägenheter i Mjölby, Skänninge, Mantorp och Väderstad.

Bostadsbolaget i Mjölby Aktiebolag

Telefon: 0142-854 54

info@mjolbybostad.se

 

Om du har en funktionsnedsättning och behöver anpassa din bostad:

Bostadsanspassning

I kommunen finns också flera boenden för äldre och boenden för personer med funktionsnedsättning.

Fastighetsägare och mäklare

Exempel på mäklare och sökmotorer för lediga hyresrätter och/eller bostadsrätter till salu:

Bostadsbolaget i Mjölby ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Blocket Bostadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fastighetsbyrånlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hyra Bostadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hyrenbostadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kvalster.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länsförsäkringar fastighetsförmedlinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skandiamäklarna Mjölbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster