Frågor och svar om simskolan

Här finns de vanligaste frågorna och svaren gällande simskolan på Lundbybadet

1. Hur bokar man simskola?

Bokning sker via Lundbybadets webbportal som du hittar via hemsidan. Bokningen är klar när betalningen är genomförd.

2. Kan jag ta igen ett missat tillfälle på grund av sjukdom?

Nej, tyvärr finns inte den möjligheten. Ditt barn är anmäld till en speciell dag och tid som ni själva valt. Det är fullt i de andra grupperna.

3. Kan jag få pengarna tillbaka om vi får förhinder och inte kan delta?

Ja om avbokningen sker minst två veckor innan simskolestart, annars återbetalas som regel inte avgiften. Vissa speciella undantag finns.

4. Får man komma och bada innan simskolan börjar?

Ja, deltagare plus en vuxen får komma och bada från klockan 14 den dagen du är anmäld till simskola. Ni går in gratis med korten, eventuella syskon och andra familjemedlemmar betalar entré som vanligt.

5. När kan man se vilka de olika simskolegrupperna på hemsidan?

En vecka innan vi släpper platserna så syns alla grupper för simskolan på vår webportal.

6. Kan man byta dag när återbetalningstiden har passerat?

Ring och prata med oss om du är intresserad av att byta dag eller tid. Om det finns plats i en annan grupp så går det bra att byta men de flesta grupperna blir snabbt fulla.

7. Vi anmälde vårt barn till förra simskoleperioden men kunde inte delta då, har vi förtur till denna omgång?

Nej, tyvärr kan vi inte erbjuda förtur till någon. Alla bokar på samma villkor.

8. Kan man anmälda flera barn samtidigt?

Ja, men tyvärr är systemet utformat så att du måste skapa en profil för varje barn via webformuläret och uppge barnets namn, välja önskad simskolegrupp och den dag och tid som passar er. Därefter måste betalningen gå igenom för denna bokning innan du kan påbörja en ny beställning för ditt andra barn. Risken finns att platserna redan har gått åt i gruppen där du tänkt boka in det andra barnet.

9. Är era simlärare utbildade?

Vi har valt att ha två simlärare på ungefär tolv barn i varje grupp. Vår ambition är att alla våra simlärare ska ha gått simlärarutbildning men ibland har vi ny personal som inte hunnit detta ännu (på grund av att utbildningen genomförs vid några samlade tillfällen per år). Därför har vi ibland en simlärare i vattnet som väntar på att få gå sin utbildning, eller att vi behöver ersätta en sjuk simlärare med någon annan.

10. Jag vill inte att mitt barn ska ha en manlig simlärare. Går det att ordna?

Vi värdesätter alla simlärares kompetens och måste se till verksamhetens behov först när vi planerar och lägger schema. Därför kan vi inte ta hänsyn till dessa önskemål. Om man av någon anledning upplever det obehagligt att en manlig simlärare behöver visa barnet till exempel hur man flyter eller gör korrekta bentag, meddela oss gärna detta så kan vi försöka anpassa så att den andra simläraren visar dessa moment.

11. Är det okej att bada med helkroppskläder?

Ja, i syntetiska material är det helt okej, det är kläder i bomull vi vill undvika eftersom det fastnar i våra filter.

Senast publicerad