Mjölby kommun

Vårsopning!

Som ni kanske sett har vi smygstartat lite med att sopa upp vintergruset från våra gång- och cykelvägar, större vägar och genomfartsleder. Vintern gjorde dock ett litet försök att komma tillbaka, vilket gjorde att vi fick ta en paus i sopandet.

Nu har vi dock en ungefärlig tidsplan som vi vill dela med oss av. Den gäller för det lite mindre vägnätet och inne i bostadsområdena. Beroende på hur sopningen går, kan tidsschemat komma att ändras lite.

Äger du en villa eller någon annan fastighet önskar vi din hjälp med att sopa ut vintergruset från trottoaren, häcken eller staketet vid din fastighet och ut på gatan. På så vis får sopmaskinen med sig mer grus när den passerar dig. Vi uppskattar även om du undviker att parkera på gatan när vi är i ditt område och sopar.

På vissa gator, framför allt i Mjölby och Skänninge, kan det även bli aktuellt med tillfälliga parkeringsförbud. Vi kommer då informera om parkeringsförbudet med skyltar på de aktuella gatorna. Skyltarna sätts upp minst 2-3 dagar före det att förbudet träder ikraft. De tillfälliga parkeringsförbuden kommer att övervakas. Var gärna lite extra uppmärksam. Nedan ser du vilka veckor vi är på vilka områden.

Stort tack för att du hjälper oss göra våra gator vårfina!

Vecka 15 Mjölby samt alla skolfastigheter (påsklov)
Vecka 16 Skänninge, Normlösa
Vecka 17 Skänninge, Mjölby
Vecka 18 Mjölby
Vecka 19 Mjölby, Väderstad, Hogstad
Vecka 19 Mantorp, Sya, Spångsholm Västra Harg
Vecka 20 Mantorp

Exempelbild

Publicerad